Livre d'Artiste Augsburger, Solier - 1/8 hors commerce

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 57x bekeken
  • Datum geplaatst 2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Livre d'Artiste (Kunstenaarsboek). Augsburger, Edouard; Solier, René de. Architectures de Sienne. Auvernier: Edition Galerie Numaga Suisse. 1972. Uitgegeven in een oplage van 23 exemplaren waarvan 8 hors commerce. Dit is nummer iv of vi van 8 exemplaren hors commerce. Op de bladzijde waar het nummer staat aldaar genummerd iv/viii, echter op de vier gravures staat vi/viii. Waarschijnlijk een fout bij het invullen van het nummer op de bladzijde. Formaat circa 35,5 x 30 cm, ongeveer 4,2 cm dik (afmetingen van doos).
Dit werk bevat vier genummerde gravures, een ongenummerde maar met potlood aangeduide epreuve (proef), 7 bladen (enkelzijdig bedrukt) met tekst (titelblad, nogmaals een titelblad maar dan met meer tekst, vier bladen met tekst en het blad met de opgave om welk nummer het gaat). Dit alles opgeborgen in de originele doos.
De gravures (5 in totaal inclusief epreuve) zijn driedimensionaal in het papier gedrukt. De vier gravures zijn behalve genummerd ook gesigneerd met potlood. De epreuve is ook met potlood gesigneerd. De doos is bekleed met een soort jute en is voorzien van een in reliëf vormgegeven sculptuur.
Op de titelpagina korte opdracht in potlood door Solier. Op de uitgebreidere titelpagina in potlood gesigneerd door de kunstenaar (Augsburger) en de auteur (Solier).
Jean Edouard Augsburger (1925-2008) vertegenwoordigde Zwitserland op de Biennale in Venetië en in Sao Paulo in de jaren zeventig. In 2008 werd er nog een tentoonstelling van zijn werk gehouden in het Musée des Beaux-Arts de La Chaux-de-Fonds. Hij wordt onder andere vermeld in de Benezit. Zeldzaam werk. Slechts één elders te koop gevonden (daar zonder de epreuve en ook niet met de extra opdracht van Solier). Referentienummer 10.569.

2.000 euro (Q)

Vraagprijs/bieden is exclusief verzendkosten. Verzendkosten 14,90 euro met Postnl (verzekerservice). Afhalen ook mogelijk (op afspraak). Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.