MarktPlaza

L'Imitation de Jésus-Christ 1856 Dassance Binding Jezus 6701

190x bekeken
9 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Hardcover. L'Imitation de Jésus-Christ. Traduction nouvelle de M. L'Abbé Dassance. Illustrée par Mm. Tony Johannot et Cavalier. Paris. L. Curmer, Éditeur. 1856. viii+(2)+(6)+448 blz. Fraaie bewerkte leren band versierd met centraal een kruis in rood en goudopdruk voorzien van een stralenkrans in goudopdruk (zowel aan voor- als achterzijde). Versierde borders in bloemmotief langs rand aan voor- en achterzijde. Vijf ribben op rug rijk versierd in goudopdruk met kruisen en bloemmotieven. Bladzijden rondom goud op snede. Binnenzijde boorden langs rand versierd in goudopdruk, binnenzijde boorden en schutbladen in paars moiré zijde. Geïllustreerde titelpagina in kleur van een eerdere editie met op de tegenoverliggende pagina de eigenlijke titelpagina. Tekst voorzien van geïllustreerde borders. Platen tegenover bladzijde 1, 21, 34, 106, 116, 145, 217, 337, 367, 440. Voorin lijst van platen. Alle platen aanwezig, soms op iets andere plek ingebonden dan aangegeven op lijst voorin. Band met wat kleine slijtageplekjes maar goed voor leeftijd. Deel van het boek heeft een watervlek aan bovenzijde bladzijden in blanco marge. Fraaie leren band, voorzien van een moderne slipcase met gemarmerd papier.

Elders (referentienummer 10.217) heb ik nog een ander exemplaar. Daar in een andere band, een iets andere geïllustreerde titelpagina en andere paginering en indeling.Referentienummer 6701.
250 euro
Als u biedt is dat exclusief verzend- en verpakkingskosten (8,60 euro als aangetekend pakketje). Afhalen ook mogelijk. Zie ook mijn andere advertenties.