Lilith 1925 R De Gourmont #180/750 Chapront ill. Fraai…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 57x bekeken
  • Datum geplaatst 3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Hardcover. Gourmont, R. de. Lilith. Paris, André Plicque & Cie., 1925. 204,(6) blz. Formaat circa 21,7 cm hoog. Uitgegeven in een gelimiteerde oplage van in totaal 750 exemplaren, dit is nummer 180 (van 700 ex.) gedrukt op papier vélin de Rives. Ingebonden in een fraaie kalfsleren gevlekte (zo gemaakt, dus vlekjes geen schade) band met bruinleren aangebrachte stukjes met daarop illustraties van portretten in de stijl van de illustraties in het boek. Letters in goudopdruk op rug. Op achterplat in goudopdruk naam van maker band (Duduleanu). Band met wat slijtageplekjes. Gemarmerde schutbladen. Originele kaften mee ingebonden. Kleine markering van twee nummers op het originele kaft. Binnenzijde voorste schutblad met restant label. Boekblok nog in goede tot zeer goede staat.
Boek geïllustreerd met illustraties (in en buiten de tekst) door H. Chapront in groen en zwart kleurenpallet. Boek compleet, tekst (in het Frans) en illustraties allen aanwezig.
Oorspronkelijk gepubliceerd in 1892 in twee nummers van het blad Essais d'Art libre. Remy de Gourmont (1858-1915) was een Franse dichter van het symbolisme, schrijver en criticus. Lilith is in dit boek de vrouw van Satan zoals overgeleverd in de rabbijnse (Joodse) traditie en gecreëerd door God voor Satan. Boek doorspekt met erotische passages. Referentienummer 10.537.

300 euro (vp)

Vraagprijs/bieden is exclusief verzendkosten. Verzendkosten 8,60 euro als aangetekend pakketje. Afhalen ook mogelijk (op afspraak). Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.