MarktPlaza

Life of Alexander II Emperor of All the Russias 1883 Rusland

118x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Hardcover. N.A. Life of Alexander II. Emperor of all the Russias. London: W.H. Allen & Co., 1883. xii+329 blz. Boek compleet. Bandtekening in goudopdruk en zwart. Letters in goudopdruk op rug. Boekblok met klein beetje foxing, in goede staat voor leeftijd.

Alexander II (1818-1881) was Tsaar van Rusland van 1855 tot en met 1881. In eerste instantie voerde hij veel verbeteringen door (afschaffen lijfeigenschap, korte dienstplicht, verbeterde het onderwijs, maakte een eind aan de willekeur van de ambtenarij en politie, etc.). Na de tweede Poolse opstand werd zijn politiek echter behoudender. Op de dag dat hij een constitutie tekende met een zekere mate van vertegenwoordiging van de zemstvos, regionale zelfbesturen, bij de regering werd hij het slachtoffer van een zestal aanslagen op zijn leven door nihilisten. Rusland Negentiende Eeuw Tsaar. Referentienummer 9611.

60 euro

Vraagprijs/bieden is exclusief verzendkosten. Verzendkosten 4,75 euro naar een afhaalpunt van DPD of 6,95 euro met Postnl (bezorging aan huis). 
Afhalen ook mogelijk (op afspraak). Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.