MarktPlaza

Lida Dijkstra - Een Muisje Kan Geen Optocht Zijn (Hardcover/Gebonden)

78x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Lida Dijkstra studeerde kunstgeschiedenis men archeologie in Leiden. Ze werkte in een museum, maar is inmiddels fulltime schrijfster. Ze heeft boeken voor alle leeftijden geschreven en won tweemaal een Vlag en Wimpel en eenmaal de eerste prijs van de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury.

Naast 'Anton kan toveren' (Prentenboek van het jaar) zijn ook 'Eén muisje kan geen optocht zijn' van Lida Dijkstra & Noëlle Smit en 'Welterusten, Dikkie Dik!' van Jet Boeke & Arthur van Norden (tekst) in de prijzen gevallen en behoren tot de tien mooiste prentenboeken van het afgelopen jaar.

Het muisje Willemijn wil zo graag een optocht zijn – een optocht van Retteketet hoera! Wanneer mama vertelt dat één muisje in haar eentje geen optocht kan zijn, gaat ze boos een blokje om met haar step. Tijdens het steppen komt ze langs heel veel verschillende dieren, die haar allemaal achterna gaan. Zo wordt ze al snel gevolgd door een hazentweeling op een tandem, drie ganzen in de ganzenpas, vier scheurende biggetjes op skeltertjes, vijf stuiterende kangoeroes op skippyballen, en ga zo maar door.
'Niks aan, dat steppen in je eentje,' laat ze aan haar moeder weten als ze weer thuis is. 'Ik wou veel liever een optocht zijn.' En haar moeder? Die slaat steil achterover als ze ziet wie er allemaal achter Willemijn aan komen gehobbeld, gewaggeld en gestuiterd.

Muisje Willemijn verkondigt blij een optocht te zijn, wat volgens haar moeder niet kan omdat ze alleen is. Verdrietig stept Willemijn weg, waarbij ze niet merkt dat ze algauw gevolgd wordt door twee hazen op een tandem, drie ganzen met een doedelzak, vier biggetjes op skelters enz. Op de uitbundige illustraties in dit prentenboek van royaal formaat ziet de lezer dat wel! De verschillende dieren in mooie kleuren tegen een rustige achtergrond zwieren over de pagina's. Behalve het feit dat de platen het bekijken waard zijn, bevatten ze ook een telelement tot tien. Als verrassing is de laatste plaat een grote uitklappagina waarop alle dieren staan.

voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.