MarktPlaza

LEVEN OM HET TE VERTELLEN - Autobiografie van GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ

35x bekeken
1 maand geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Aangeboden door CDJK

LEVEN OM HET TE VERTELLEN
 - Autobiografie van GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ

Toen Gabriel Garcia Marquez (Colombia, 1927), winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur 1982, schrijver van o.a. HONDERD JAAR EENZAAMHEID en LIEFDE IN TIJDEN VAN CHOLERA, en nog meer hoogtepunten uit de wereldliteratuur, in 1999 hoorde dat hij lymfeklierkanker had, sloot hij zich op in zijn werkkamer en zette zich aan het schrijven als nooit tevoren.....

Het resultaat is dit monumentale boek, waarin 'Gabo' vertelt over zijn jeugd, zijn familie, zijn land, de vele vrouwen in zijn leven en zijn jaren als journalist en beginnend schrijver tot 1955, het jaar waarin hij naar Europa afreisde. 
Alsof hij een van zijn bekende kronieken schrijft, zo vervlecht García Márquez de portretten van de kleurrijke dorpsbewoners en de verhalen over zijn grootvader en zijn tantes met de bewogen geschiedenis van Colombia en de ontwikkeling van zijn eigen schrijverschap. 
Met passie en humor beschrijft hij de gebeurtenissen die hem vormden. 

Leven om het te vertellen is een fantastisch zelfportret van García Márquez en de intrigerende ontstaansgeschiedenis van zovele meesterwerken - een schitterend document en een feest voor de liefhebber van het werk van García Márquez, dat zowel de schrijver als zijn werk in een nieuw perspectief plaatst.

Uitgave: Meulenhoff
Kloeke paperback, 571 pagina's
In uitstekende staat