MarktPlaza

Les Français Peints Par Eux-Mêmes 1840-1843 Gavarni Pauquet

156x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Hardcover. Les Français Peints Par Eux-Mêmes, Encyclopédie Morale du Dix-Neuvième Siècle. Paris: L. Curmer, Éditeur. 1840, 1843, 1841, 1841, 1842. Tekst compleet. Leer op rug en hoeken, gemarmerde boorden. Slijtageplekken en schaafplekken banden. Vijf ribben op rug. Labels op voorplat, rug en voorin (Bibliothèque Guille-Allès Guernsey). Boekblokken met foxing.
Met veel illustraties in en buiten de tekst. Achterin lijst van illustraties. Bij één deel staat een plaat buiten de tekst (type) niet vermeld terwijl er volgens de lijst elders nog een plaat zou moeten zitten die er niet in zit. Deze (mogelijk) ontbrekende plaat staat aangeduid als 'types' i.p.v. 'type', mogelijk een aanduiding dat er meerdere platen volgen en niet een aanduiding van een plaat (echter tekenaar en graveur staan er wel achter vermeld). Enkele illustraties staan op een wat andere plek dan aangegeven op de lijst en enkele illustraties staan niet vermeld in de lijst.
Formaat circa 26 x 17 cm. Gewicht circa 5,9 kg. Tekst door diverse auteurs, illustraties door onder andere Pauquet, Gavarni, Lorentz, Monnier, etc. Bijna alle hoofdstukken zijn voorzien van een plaat buiten de tekst (soms meerdere), een illustraties bovenaan en aan het einde van het hoofdstuk en kleine illustraties in de tekst. Boek over tal van Franse types, van militairen tot armen, verkopers van chocola tot journalisten, etc. Referentienummer 8573.

200 euro

Vraagprijs/biedingen op Marktplaats zijn exclusief verzend- en verpakkingskosten (8,60 euro als aangetekend pakketje), afhalen ook mogelijk. Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.