MarktPlaza

Leonard Roggeveen - Daantje Gaat Op Reis (Hardcover/Gebonden)

116x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

  Leonard Roggeveen - Daantje  Gaat Op Reis (Hardcover/Gebonden)

Leonard Roggeveen (Schagen, 2 maart 1898 – Den Haag, 22 juni 1959) was een Nederlandse onderwijzer, schrijver en illustrator van kinder- en jeugdboeken en toneelstukken, redacteur van jeugdtijdschriften en radioprogrammamaker. Hij was een bijzonder productief schrijver met een fraaie, heldere en vaak licht humoristische schrijfstijl.

Een eigenwijs, oud mannetje wil zó graag zijn pasgeboren naamgenootje zien, dat hij meteen op stap gaat, maar alles zit hem tegen.

De Daantjeboeken die verschenen tussen 1931 en midden jaren vijftig waren geïllustreerd door Leonard Roggeveen zelf. Hij maakte pentekeningen met Oostindische inkt in een stijl die is afgeleid van de Jugendstil en de Art Nouveau. Voorbeeld was ongetwijfeld Aubrey Beardsley.
Er waren door Van Goor al eerder boeken uitgegeven met illustraties van Roggeveen zelf: Hoe Jan Klaassen den zieken Koning beter maakte (1927), Het prinsesje en de roode toovenaar (1929), in 1930 herdrukt als Prinses Desiree lacht niet mee, De geschiedenis van Jantje Kwak (1929), Van den sneeuwman die praten kon …! (1930).

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties