MarktPlaza

Leefruimten

142x bekeken
3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Verzenden
Verzendkosten

Omschrijving

De grote raadgever voor ecologisch bouwen en wonen

Samenstelling: Thomas Schmitz-Günther
Foto's: Karin Hessmann

480 pagina's

Könemann, 1999
ISBN 3 89508 927 3
ingebonden, harde kaft, stofomslag

============================================
van de flap:
Wonen is meer dan slechts een dak boven je hoofd hebben. Wie een huis bouwt of vernieuwt, stelt veel eisen aan zijn leefruimte: een geschikte ligging, een persoonlijke bouwstijl, een comfortabele inrichting. Deze eisen zijn geenszins alleen esthetisch van aard - er wordt steeds meer rekening gehouden met de ecologische aspecten van bouwen en wonen.

Dit boek biedt u een systematisch overzicht van alles wat met ecologisch bouwen en wonen te maken heeft. Het is het resultaat van jarenlange berichtgeving en talrijke onafhankelijke onderzoeken van de gerenommeerde Duitse consumentengids OKO TEST. De publicatie van dit boek in Duitsland ging gepaard met de lancering van het nieuwe tijdschrift OKO-HAUS. Leefruimten - De grote raadgever voor ecologisch bouwen en wonen is een vertaling van het Duitse boek, aangepast aan de gebruiken en regelingen omtrent ecologisch bouwen en wonen in Nederland. Tegelijkertijd biedt het de lezer een inspirerende blik op ecologische ontwikkelingen in andere landen. Daarbij komen de meest uiteenlopende thema's aan bod: van het kiezen van gezonde en duurzame bouwstoffen en het sparen van energie tot de inrichting van de kinderkamer en de aanleg van uw tuin.

Dat ecologie en esthetiek elkaar niet uitsluiten, bewijzen de foto's in dit boek: ze leggen niet alleen de meest uiteenlopende methoden en stadia bij het bouwen of vernieuwen van een huis vast, maar tonen veeleer het resultaat, de charme en sfeer van een ecologische manier van bouwen en wonen.