MarktPlaza

Lays of Ancient Rome 1884 Macaulay Lady Cavendish - Binding

499x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Hardcover. Lord Macaulay. Lays of Ancient Rome with Ivry and the Armada. London: Longmans, Green, and Co., 1884. 144 blz. Boek speciaal ingebonden in een bruin suède prijsband. Op voorplat bandtekening in goudopdruk van de Notting Hill High School. Met vijf ribben op rug. Versieringen op rug in goudopdruk. Bruin titelschildje met letters in goudopdruk. Voor- en achterplat versierd in blinddruk. Band met slijtageplekjes en langs rug aan de voorzijde bovenaan tot ongeveer ter hoogte van de bovenste rib gespleten. Germarmerde schutbladen. Titelpagina met vignet. Boekblok met wat foxing. Voorin een prijslabel waaruit blijkt dat het boek een prijs is voor rekenen (arithmetic) uitgereikt door Lady Frederick Cavendish aan Susan Mary Sifton op 7 December 1886.

Lady Lucy Caroline Cavendish (geboren Lyttelton) was de echtgenoot van Lord Frederick Cavendish. In 1882 werd Lord Frederick vermoord door Ierse nationalisten in Dublin. Na zijn dood richtte Lady Cavendish zich op onderwijs voor meisjes en vrouwen. In 1965 werd aan de prestigieuze Engelse Cambridge Universiteit het eerste college voor mastersopleiding voor vrouwen naar haar vernoemd. Referentienummer 9538.

50 euro

Als u biedt is dat exclusief verzend- en verpakkingskosten (4,25 euro als brievenbuspakketje met Postnl, met pakketcode) of afhalen in ede. Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.