MarktPlaza

Lauretta Ngcobo – Kruis van Goud

85x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Lauretta Ngcobo – Kruis van Goud
Roman uit Zuid-Afrika
De Derde-Spreker serie
1984, Het Wereldvenster/Unieboek bv
271 pag., isbn 90 293 9863 9
harde kaft
ex-bibliotheek-exemplaar, maar wel in vrij nette staat
teab (aub bieden excl. de eventuele portokosten)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'literatuur/literaire romans'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
“Dit is het verhaal van de onverzettelijke strijd van een man tegen een systeen dat verdeelt en heerst.
Mandla, de hoofdpersoon in ‘Kruis van Goud’, sluit zich na de moord op zijn moeder aan bij het zwarte Zuidafrikaanse verzet tegen de apartheid. Zijn vader zit gevangen op Robbeneiland, het eiland der schande, Mandla wordt verscheidene keren opgepakt, gemarteld en in de gevangenis gegooid of als dwangarbeider tewerkgesteld.
Het zwarte Zuidafrikaanse verzet is groeiende, zowel buiten als binnen Zuid-Afrika. Zwarte schoolkinderen in voorsteden verspreid in Zuid-Afrika houden protestdemonstraties (Soweto 1976, Kaapstad 1982, Johannesburg 1984). De stem van de zwarte bevolking laaqt zich steeds meer horen, en deze ontwikkeling manifesteert zich ook op cultureel gebied.
Lauretta Ngcobo is een Zuidafrikaans schrijfster die om politieke redenen haar land heeft verlaten. Zij woont nu met haar gezin in Londen. ‘Kruis van Goud’ is haar eerste roman.”
(De Derde Spreker is een reeks romans uit Afrika, Azie en Latijns-Amerika. Verhalen waarin u kennis maakt met het alledaagse leven van mensen uit een andere cultuur. Geschreven door de eigen schrijvers die de spanningen en emoties van vreugde en woede zelf meemaakten).