MarktPlaza

Last Chance To See (3 DVD) BBC Nieuw/Gesealed

97x bekeken
4 maanden geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Last Chance To See  (3 DVD) BBC Nieuw/Gesealed

BCZ/B

  • Speelduur: 360:00 minuten

In 1985 begonnen natuurkenner Mark Carwardine en schrijver Douglas Adams aan een reis rond de aarde, op zoek naar diersoorten die met uitsterven werden bedreigd. De twee legden hun bevindingen vast in een boek: Last Chance To See. Zo'n 25 jaar later - Adams was intussen overleden - besloten Carwardine en de Britse tv-persoonlijkheid Stephen Fry de reis over te doen. Hoe staat het na al die jaren met de dieren? Dat is de vraag die het vertrekpunt vormde voor deze fascinerende zesdelige BBC- documentaireserie.

Afleveringen:



Amazonian Manatee
Stephen en Mark gaan op zoek naar de legendarische Amazone-lamantijn. Tijdens hun speurtocht langs de rivier stuiten ze wel op de Boto, een zoetwaterdolfijn, maar een lamantijn komen ze niet tegen. Pas bij onderzoeksinstituut INPA is het raak. Helaas zijn sommige van de daar opgevangen lamantijnen gewond, waarschijnlijk door toedoen van stropers.



Northern White Rhino
In Kenia heeft Stephen een beangstigende ontmoeting met een zuidelijke witte neushoorn. Maar waar het hem en Mark eigenlijk om gaat, is de ongelooflijk zeldzame 'broer' van dit dier: de noordelijke witte neushoorn. Daarom besluiten ze naar Kongo te reizen. Onderweg zien ze allerlei diersoorten. Maar komt de gezochte neushoorn eigenlijk nog wel in het wild voor?



Aye-aye
Stephen en Mark reizen naar Madagascar, op zoek naar een mysterieus nachtdier: de aye-aye. Deze halfaap is zo lelijk dat de plaatselijke bevolking beweert dat een ontmoeting met het dier dodelijke gevolgen heeft. Mark heeft op zijn vorige reis een exemplaar gezien op het idyllische eiland Nosy Mangabe, maar is nu minder gelukkig. Waar is de aye-aye gebleven?



Komodo Dragon
Het Indonesische eiland Komodo is deze keer de eindbestemming van Stephen en Mark. Hier hopen ze de zeldzame Komodovaraan aan te treffen. Op hun lange reis door de Malay Archipel zien ze dodelijke slangen, zeeschildpadden, slijkspringers, zeepaardjes en vele andere exotische diersoorten. En dan is het eindelijk tijd om naar Komodo te varen...



Kakapo
Stephen en Mark hebben hun zinnen gezet op een ontmoeting met een zeldzaam nachtdier: de Nieuw-Zeelandse kakapo, een papegaai die niet kan vliegen. Met een helikopter vliegen de heren over het dramatische Fjordland, het laatste stukje vasteland waar de kakapo nog voorkomt. En dan rijst de vraag: waarom bestaan er eigenlijk vogels die niet kunnen vliegen?



Blue Whales
In de Zee van Cortés, bij Mexico, gaan Stephen en Mark op zoek naar de blauwe vinvis. Al gauw zien ze grijze walvissen, volgens kenners de vriendelijkste walvissen ter wereld. Na diverse spannende ontmoetingen - met onder meer de gevreesde reuzeninktvis - besluit Mark dat ze vanaf het water geen blauwe vinvis gaan vinden. Dan maar de lucht in!


Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties