MarktPlaza

Lara Honos-Webb - De Gave Van ADHD

81x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

verander de zwakke punten van je kind in sterke punten

191 pagina's

n het eerste boek van Lara Honos-Webb, 'De gave van ADHD' werd duidelijk gemaakt dat ADHD-gedrag een uitdrukking kan zijn van verborgen gaven en talenten, afhankelijk van onze instelling. Deze kinderen beschikken vaak over een sterke verbeeldingskracht, creatieve vermogens en een sterke intuitie.

Dit werkboek, dat los van het eerste boek gebruikt kan worden, bevat talrijke leuke en speelse activiteiten die ouders met hun kind kunnen doen om de positieve aspecten van de gave van ADHD te ontwikkelen en te bevorderen. In plaats van een kind steeds maar te corrigeren en af te remmen kunnen met behulp van de ideeen uit dit boek juist de sterke kanten van een kind ontwikkeld worden. Daardoor krijgt het meer zelfvertrouwen en wordt het evenwichtiger en gelukkiger.

Lara Honos-Webb is een Amerikaanse klinisch psycholoog en ADHD-expert. Haar eerste boek 'De gave van ADHD' werd een bestseller in Amerika.

Dit boek is geschreven voor ouders van kinderen tussen 6 en 12 jaar, bij wie door een professional is vastgesteld dat zij ADHD hebben. Het boek is erop gericht om het behandelplan zo op te stellen dat de talenten van het kind maximaal tot ontplooiing komen. Volgens de schrijfster kan ADHD ook een teken zijn van een grote verbeeldingskracht, creativiteit, intuitie en een rijk gevoelsleven. De oefeningen zijn eenvoudig en proberen aan te sluiten bij de belangstelling en talenten van het kind. Daardoor worden deze oefeningen als spel ervaren en dit zet aan tot verder oefenen. Hierdoor kunnen de zwakke punten verbeterd worden. Er staan tal van oefeningen in het boek. Het is zaak om de juiste oefeningen voor het kind uit te zoeken, dat wil zeggen die oefeningen die aansluiten bij de belevingswereld van het kind. Voorin het boek is een inhoudsopgave en achterin een literatuurlijst te vinden. De schrijfster is een Amerikaans klinisch psychologe met veel artikelen over depressie en ADHD op haar naam.