MarktPlaza

Lancia Fulvia - 1.3 S Rallye | Origine | Matching | Perfect combination

678x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Modelreeks: jul 1973 - jul 1977
Aandrijving: Voorwielaandrijving
Bekleding: Skai
Interieurkleur: Bruin
Onderhoudsboekjes: Aanwezig
Aantal sleutels: 3
Motorrijtuigenbelasting: geen
Lancia Fulvia Coupé 1.3 S Rallye
Als er één auto is die bijzondere gevoelens bij de liefhebber oproept, dan is dat deze subliem mooie Lancia Fulvia Coupé 1.3 S Rallye wel: een machine voorzien van een historische hoeveelheid charisma. Daar durven we onze handen voor in het vuur te steken!
Historie
Het betreft hier een origineel Italiaans exemplaar, nieuw geleverd op 8 september 1970 in modestad Milaan. Een jeugdsentiment voor velen. Maar bovenal: een wonderschone, uiterst smaakvol samengestelde klassieke Coupé die nooit ofte nimmer zal gaan vervelen. Verkerend in een algehele staat welke regelrecht de geschiedenisboeken in kan onder de kop ‘perfetto’.
Achtergrond
‘Rallye’; eigenlijk dekt die laatste toevoeging aan de typebenaming de volledige lading. De Fulvia kan namelijk in één adem worden genoemd met de autosport. Het lichtvoetige karakter (de Lancia weegt iets meer dan 900 kilogram) in combinatie met snaarstrakke rijeigenschappen en een dito besturing, zorgde ervoor dat de Coupé hoge ogen gooide bij diverse kampioenschappen. En tal van coureurs richting de hoogst haalbare positie op het ereschavot loodste.
De Fulvia beheerste zowaar de rallysport in Italië, door in de periode 1965-1973 ieder jaar het Italiaanse Rally Championship op haar naam te schrijven. Maar het absolute hoogtepunt beleefde Lancia met het model in het jaar 1972 (zij het met een extra krachtige 1,6 liter HF-versie), toen ze het International Championship for Manufacturers (IMC) met maar liefst twee ronden voorsprong op de rest wist te winnen. En de concurrentie genadeloos verpulverde.
In- & exterieur
Zowel optisch als technisch is deze, door Piero Castagnero ontworpen ‘classico’, een absoluut juweeltje. De body van de tijdloos gestileerde, rechthoekige koets verkeert in uitmuntende staat. De uiterst elegante, donkerblauwe carrosseriekleur die de toepasselijke naam ‘Blu Lancia’ draagt, maakt van deze knappe Fulvia in één klap een topsporter in gala-uitrusting.
En ook het interieur mag er zijn. Zowel de uitstraling als de conditie van het stijlvolle amaretto bruine binnenste, gecombineerd met houten panelen op het dashboard, is er één uit duizenden. Om nog niet te spreken van het schitterende 2-spaaks houten stuurwiel en de bijzonder smaakvolle, chromen accenten in de vorm van bedieningselementen aan de stoelen, raamslingers en sierstrips op de deurpanelen, die op oogverblindend fraaie wijze contrasteren bij het ultra chique bruine leder.
Techniek
Het ‘kloppend hart’ van deze 1.3 S Rallye uitvoering is als vanouds: de bescheiden 1298 cc 4-cilindermotor in V-opstelling ademt immers nostalgie van het zuiverste kaliber. Gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie met 4 versnellingen, heeft de compacte en zeer behendige Coupé in het verleden bewezen tot grootse dingen in staat te zijn. Daarmee refererend aan het ongekende prestatieniveau van weleer. Echter, wat is er leuker dan al deze historische kwaliteiten zelf ervaren…?
Door jarenlange ervaring nemen wij alles uit handen voor u. Zowel optisch als technisch hebben wij onze eigen specialisten in huis om ervoor te zorgen dat u optimaal kan genieten van uw auto. Wij verzorgen het administratieve gedeelte voor zowel binnen als buitenland en het transporten in een afgesloten shuttle is ook geen enkel probleem.
Meer weten? Neem gerust contact met ons op!
Met hartelijke groet,
Prins Classics