La Princesse de Babylone 1930 Voltaire - Le Riche 1/10…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 54x bekeken
  • Datum geplaatst 4 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Hardcover. Voltaire. La Princesse de Babylone. Paris: Les Éditions Biblis, MCMXXX (1930). 151, (3) blz. Eaux-fortes originales de Henri le Riche. Formaat circa 32,3 cm, gewicht ongeveer 2,86 kg.
Leer op rug, gemarmerde boorden. Letters in goudopdruk op rug, gemarmerde schutbladen. Originele covers mee ingebonden. Opgeborgen in een slipcase welke bekleed is met gemarmerd papier en langs de rand afgezet is met leer. Band door Bérangère Polack (aan binnenzijde voorplat in goudopdruk gesigneerd aan de onderzijde).
Uitgegeven in een gelimiteerde oplage van in totaal 210 exemplaren, dit is nummer A, één van de tien voor de makers van dit boek ‘par le auteur’? en gesigneerd door Henri le Riche. Verder nog 30 op Japon Ancien, 30 op Japon Imperial en 140 op papier d’Arches. Dus met een dubbele suite van illustraties (op d’arches schijnt in ieder geval niet die dubbele suite te hebben en waarschijnlijk ook niet de gravure in drie staten welke achterin in gebonden is).
Met titelplaat en 40 gravures in de tekst, allen in tweevoud in kleur/monochroom en monochroom met ‘aantekeningen’ d.w.z. kleinere illustraties erbij en achterin gravure in drievoud in diverse staten. (dus in totaal 85 gravures). Verder nog wat versierde hoofdletters en een kleine illustratie bovenaan bladzijde 149 in blauw.
Band in goede tot zeer goede staat. Originele covers welke mee ingebonden zijn met reparaties. Boekblok hier en daar beduimeld, gravure achterin met twee vouwen net buiten de afbeelding. Tussen bladzijde 12 en 13 een blanco blad ingebonden. Boekblok voor leeftijd in goede tot zeer goede staat.
Zeer fraai geïllustreerd werk in een mooie band. Referentienummer 10855.

1500 euro

Vraagprijs/bieden is exclusief verzendkosten. Verzendkosten 14,90 euro met Postnl (bezorging aan huis). Afhalen ook mogelijk (op afspraak). Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.
 


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.