La Française du siècle 1886 (1e druk) Uzanne Fraaie ba…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 68x bekeken
  • Datum geplaatst 3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Hardcover., Uzanne, Octave. La Française du siècle. Modes, moeurs, usages. Paris: A. Quantin, 1886 (eerste druk). (4),XVI,273,(4) blz.
Fraaie kalfsleren band met leer op rug en hoeken, gemarmerde boorden. Vier ribben op rug. Versieringen in goudopdruk op rug. Centraal op de rug een tulp in goudopdruk met de bloemblaadjes in zwart. Verder bloemmotieven in goudopdruk op rug. Band met wat slijtageplekjes. Formaat circa 26,7 cm. Bovenzijde bladzijden goud op snede. Gemarmerde schutbladen. Originele kaften mee ingebonden. Originele kaften met een fraaie illustratie in kleur op het voorkaft en een kleinere in kleur op het originele achterkaft. Titelpagina gedrukt in rood en zwart en centraal een kleine illustratie in kleur van een dame met hoed.

Illustraties in kleur als volgt ingebonden:
Versierde titelplaat, 10 kleine illustraties bovenaan de diverse hoofdstukken en 10 fraaie versierde eerste hoofdletter van de diverse hoofdstukken. Negen platen buiten de tekst in kleur welke aan de achterzijde niet bedrukt zijn en niet meegenomen zijn in de paginering na blz. 32, 68, 96, 136, 184, 204, 216, 244, 364.

Verder cul-de-lampes in zwart-wit onderaan de hoofdstukken en kleine illustraties in zwart-wit op de titelpagina’s van de diverse hoofdstukken. Een bruine vlek op bladzijde 244 en 245 en de daar ingebonden plaat in de blanco marge aan de onderzijde van de bladzijden (raakt niet de tekst of afbeelding). Klein beetje foxing, enkele markeringen met potlood. Pagina’s ongelijk van afmetingen (zo uitgegeven).
Fraai geïllustreerd werk over kleding, zeden en gewoonten gedurende de laatste honderd jaar (dus einde achttiende eeuw, begin negentiende eeuw. Referentienummer 10.539.

270 euro

Vraagprijs/bieden is exclusief verzendkosten. Verzendkosten 8,60 euro met Postnl (aangetekende verzending). Afhalen ook mogelijk (op afspraak). Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.