LA CARTE
Kenmerken
- Conditie
- Zo goed als nieuw
- Levering
- Niet van toepassing
Omschrijving
- Tafelwoordenboek voor de Franse keuken.
softcover, 319 pagina's
klein formaat, 9 x 15 cm.
Restaurants zijn er in Frankrijk in overvloed.
En de meeste nog betaal baar ook. Maar eenmaal aan tafel beginnen voor velen de zorgen.
Steak frites, salade niçoise: dat kennen we nog.
Maar wat is een oisillon? Hoe smaken rognons? Doen we onze disgenoot plezier met een jardinière?
La Carte biedt uitkomst.
Dit beproefde culinire bijbeltje geeft korte, heldere beschrij vingen van alles wat er op de kaart kan staan. Zodat u aan tafel snel en trefzeker de betekenis van gerechten kunt opslaan. Vóór de ober terug is weet u wat u wilt en wat u kunt verwachten.
Rik Smits (1953) putte voor de samenstelling van La carte uit kook-(woorden) boeken en gastronomische encyclopedieën, maar verrichtte ook jarenlang veldwerk in honderden restaurants.