MarktPlaza

L.F.C. Mees: Geneeskunde op de drempel

327x bekeken
9 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

L.F.C. Mees: Geneeskunde op de drempel

Ziekte en genezing in verleden, heden en toekomst


Zijn wij op de goede weg? Dat is de vraag die artsen in toenemende mate en steeds openlijker stellen. En dat is begrijpelijk: in enkele tientallen jaren is er naast de officiële geneeskunde een zeer groot aanbod van 'alternatieve' geneeswijzen ontstaan waarvan door vele duizenden intensief gebruik wordt gemaakt.
En toch zal niemand ontkennen, dat juist de officiële geneeskunde door de snelle technische ontwikkeling enorme successen heeft geboekt. Vanwaar dan het wantrouwen dat bij vele patiënten blijkt te leven?
In dit boek onderzoekt dr. Mees de schier onoverbrugbare kloof tussen 'officiële' en 'alternatieve' geneeskunde. Enerzijds de moderne natuurwetenschap, vooral sinds de 19e eeuw. Anderzijds een rijke traditie van vele eeuwen, die zelfs teruggevoerd kan worden op oude Egy ptische, Griekse en andere vormen van genezing.

Mees laat zien dat een nieuwe manier van denken nodig is om de kloof te overbruggen, en bovenal een andere opvatting over de betekenis van ziekte voor de mens.

De auteur was meer dan vijftig jaar als antroposofisch arts werkzaam, en aan zijn rijke ervaring is het ontstaan van dit boek te danken.
Deze tekst is echter veel meer dan een inleiding in de antroposofische geneeswijze. De auteur wil ieder die zich open wil stellen voor nieuwe ideeën een weg wijzen, waardoor de impasse in de geneeskunde overwonnen kan worden.


Uitg. Vrij Geestesleven, paperback. In goede, gelezen staat.

111214