L.F.C. Mees: Geneeskunde op de drempel

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 220x bekeken
  • Datum geplaatst 7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Bieden

Omschrijving

L.F.C. Mees: Geneeskunde op de drempel

Ziekte en genezing in verleden, heden en toekomst


Zijn wij op de goede weg? Dat is de vraag die artsen in toenemende mate en steeds openlijker stellen. En dat is begrijpelijk: in enkele tientallen jaren is er naast de officiële geneeskunde een zeer groot aanbod van 'alternatieve' geneeswijzen ontstaan waarvan door vele duizenden intensief gebruik wordt gemaakt.
En toch zal niemand ontkennen, dat juist de officiële geneeskunde door de snelle technische ontwikkeling enorme successen heeft geboekt. Vanwaar dan het wantrouwen dat bij vele patiënten blijkt te leven?
In dit boek onderzoekt dr. Mees de schier onoverbrugbare kloof tussen 'officiële' en 'alternatieve' geneeskunde. Enerzijds de moderne natuurwetenschap, vooral sinds de 19e eeuw. Anderzijds een rijke traditie van vele eeuwen, die zelfs teruggevoerd kan worden op oude Egy ptische, Griekse en andere vormen van genezing.

Mees laat zien dat een nieuwe manier van denken nodig is om de kloof te overbruggen, en bovenal een andere opvatting over de betekenis van ziekte voor de mens.

De auteur was meer dan vijftig jaar als antroposofisch arts werkzaam, en aan zijn rijke ervaring is het ontstaan van dit boek te danken.
Deze tekst is echter veel meer dan een inleiding in de antroposofische geneeswijze. De auteur wil ieder die zich open wil stellen voor nieuwe ideeën een weg wijzen, waardoor de impasse in de geneeskunde overwonnen kan worden.


Uitg. Vrij Geestesleven, paperback. In goede, gelezen staat.

111214


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.