MarktPlaza

KWALITEIT EN BEHEER, Instrumenten voor de manager in de zorg

174x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Kedzierski, Drs.J.Th. en Vlemmix, Ir. M.C.

3E HERZIENE DRUK

De oude en vertrouwde "hoofdzuster" bestaat niet meer. Het leidinggeven aan werkeenheden binnen de zorg is dermate complex geworden dat een alleswetende en allesregelende hoofdzuster niet meer kan bestaan. De manager in de zorg heeft niet het geven van directe patiëntenzorg tot taak, maar is verantwoordelijk voor het creëren van de randvoorwaarden waaronder de zorg efficiënt, effectief en patiëntgericht geleverd kan worden.

Het scheppen van die randvoorwaarden vergt vaardigheden en kwaliteiten die met verpleegkunde weinig meer van doen hebben. Veel meer gaat het om kennis van en inzicht in de bedrijfsvoering. Effectiviteit en doelmatigheid zijn sleutelwoorden gewoden: de manager in de zorg zal steeds meer worden aangesproken op de resultaten die hij of zij boekt. Visies alleen zullen ontoereikend zijn.

Daarnaast is de zorgmanager verantwoordelijk voor de kwaliteit van de patiëntenzorg, die hij of zij niet meer uitvoert. Hierbij moeten concrete kwaliteitscriteria worden gehanteerd, opdat kwaliteit meetbaar en bewust stuurbaar wordt. Ook hier zijn algemen en abstracte visies onvoldoende.

Kwaliteit en beheer zijn de belangrijkste aandachtsgebieden geworden voor de manager in de zorg. De bedoeling van dit boek is om daar instrumenten voor aan de reiken.

Verzendkosten 3,65 Euro

Kijk ook eens bij mijn andere advertenties om verzending te combineren.

Verzending tot 10 kilo al mogelijk vanaf 5 euro.