Kristina Ohlsson - Ongewenst (Hardcover/Gebonden)

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 76x bekeken
  • Datum geplaatst 4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

351 pagina's = pakketpost

In Zweden wordt op een regenachtige zomerse dag een klein meisje uit een overvolle trein ontvoerd. Haar moeder is per ongeluk op het vorige station achtergebleven. De bemanning van de trein was op de hoogte gebracht en zou een oogje op het slapende kind houden. Maar zodra de trein het station van Stockholm inrijdt, is het meisje spoorloos verdwenen.
Inspecteur Alex Recht en zijn team, geholpen door onderzoekster Fredrika Bergman, nemen de zaak op zich. Aanvankelijk lijkt het op een klassieke ruzie over de voogdij. Maar als het kind dood wordt gevonden met het woord ¿ongewenst¿ op haar voorhoofd, verandert de zaak in de ergste nachtmerrie van het onderzoeksteam ¿ de jacht op een briljante en meedogenloze moordenaar¿

Kristina Ohlsson (1979) werkt als veiligheidsanalist voor de Zweedse politie. Met haar overrompelende debuut Ongewenst bewijst ze dat ze een Scandinavische auteur is om rekening mee te houden. Kristina woont in Stockholm.
Met dit eerste boek zet de Zweedse schrijfster zichzelf meteen op de kaart waar het om spannende, originele en goed uitgewerkte literaire thrillers gaat. Het verhaal begint met de ogenschijnlijk gemakkelijk op te lossen ontvoering van het kleine meisje Lilian uit een volle trein. Inspecteur Alex Recht en zijn team nemen de zaak op zich, in de veronderstelling dat het om een ouderruzie gaat, maar ontdekken al snel dat ze te maken hebben met een briljante en meedogenloze moordenaar met een moeilijk traceerbaar motief. Het blijft niet bij deze ontvoering alleen. De kracht van het boek zit in het steeds wisselend perspectief en door de goed uitgewerkte karakters van de personages, zoals die van onderzoekster Frederika Bergman en rechercheur Peder Rydh. De lezer wordt al snel meegezogen in het verhaal, dat tot de laatste pagina's spannend blijft en nergens ongeloofwaardig wordt. Camilla Lackberg, Ake Edwardson en Unni Lindell hebben er een collega bij. Kristina Ohlsson smaakt absoluut naar meer! Kleine druk.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.