MarktPlaza

KORTE LESSEN over KORT BEGRIP - door ds. G.H. KERSTEN

63x bekeken
3 maanden geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Aangeboden door CDJK

KORTE LESSEN over KORT BEGRIP
door ds. G.H. KERSTEN

Kort Begrip der christelijke religie is een uittreksel van de Heidelbergse Catechismus.
Het werd samengesteld door ds. Herman Faukeel.
Op verzoek van de kerkenraad in de Zeeuwse hoofdstad - alwaar hij predikant was - werd Kort Begrip voor het eerst uitgegeven in 1611.
Aanwezig als tweede voorzitter op de Nationale Synode te Dordrecht van 1618-1619, werd Faukeel aangesteld als Bijbelvertaler en  werd zijn boek Kort Begrip aanbevolen tot gebruik in de catechese.

Ds. G.H. Kersten (1882-1948), heeft - in de kerkelijke traditie - jarenlang vele belijdeniscatechisanten van de Gereformeerde Gemeente te Rotterdam-Centrum onderwezen uit Kort Begrip.
In 1940 gaf hij met volle instemming van zijn kerkenraad zijn aantekeningen (dit boek dus) uit onder de titel Korte lessen over Kort Begrip
Hierin geeft hij de hoofdzaken weer van deze nuttige lessen voor hen, die de waarde van de zuivere leer willen bewaren en onderhouden. 
Ja, meer: als dominee en pastor legt hij de noodzakelijkheid van de wedergeboorte nauw aan het hart van de catechisant, terwijl hij de lessen ook aanbiedt als een welkome handreiking om op te groeien in de kennis van de Heere Jezus Christus. 

Uitgave: DE BANIER, Utrecht
Gebonden, harde kaft, 178 pagina's
In NIEUWSTAAT