MarktPlaza

Koos Geerds – Mijn naam is Frederik

88x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Koos Geerds – Mijn naam is Frederik
Parade
Uitgeversmaatschappij J.H. Kok
79 pag., isbn 90 242 2917 0
naam/datum voorin boek vermeld
t.e.a.b. (a.u.b. bieden, exclusief de eventuele porto)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep ‘literatuur/literaire romans’. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
“’Mijn naam is Frederik’ is het proza-debuut van Koos Geerds (1948). Het beschrijft een aantal ‘episoden’ uit het leven van een jongetje, dat zijn houding probeert te bepalen begenover het bedreigende leven.
Zijn angst wordt in het eerst deel belichaamd in het ‘monster’, dat zich als een nachtmerrie aan hem openbaart. Tot zijn groeiende ontzetting ervaart hij, dat dit beest alle gedaanten kan aannemen, die het geschikt acht om hem de stuipen op het lijf te jagen. Dat Frederik aan zijn angfst niet ten onder gaat konmt doordat hij zich van meet af aan tegen het monster te weer stelt. Daarin wordt hij geholpen door zijn filosofische aard, de verbondenheid met zijn menselijke omgeving en de nat uur, de komst van zijn haast mytische oom, en het meest door zijn onbeperkte vertrouwen in de macht van God. Hierbij zorgt zijn fantsie voor de meest bizarre en ontroerende identificaties met allerlei bijbelse personen en situaties.
‘Mijn naam is Frederik’ is een boeiende román met prachtig uitgewerktye thema’s. Doos Geerds publiceerde eerder enkele poézie-bundels.”