MarktPlaza

Konsalik – Konsalik Omnibus

100x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Konsalik – Konsalik Omnibus
5e druk, De Boekerij
146 + 273 + 139 pag. In totaal dus zo’n 560 pagina’s
isbn 90 225 0340 2
harde kaft met stofomslag
in stofomslag zitten wat scheuren (waar mogelijk aan de binnenzijde geplakt), en ook slijtageplekken
t.e.a.b. (s.v.p. bieden exclusief de eventuele porto)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep ‘romans’. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
In deze omnibus zitten de volgende 3 romans:
- Verscheurde droom
- Noodlot in eigen hand
- Een mens zoals jij
Verscheurde droom:
Het verhaal van de eenvoudige drogist Frans Schuster, die niet eenvoudig wou blijven en er via huwelijkadvertenties in slaagde een aantal goedgelovige dames geld afhandig te maken. Onder de schuilnaam Franz von Poltecky gaat hij het Grote Leven binnen en raakt verstrikt in een afschuwelijke intrige. Wanneer hij dreigt weg te zinken in het moeras van chantage en geweld, verschijnt Julia Opperberg, een van die goedgelovige dames, die hem haar liefde biedt en hemn redt uit de handen van de onderwereld.
Noodlot in eigen hand:
Hoofdpersoon in dit werk is Frank Gerholdt, die als jongeman in grenzeloze vertwijfeling een daad beging, die geheel zijn leven als een donkere schaduw overhuift. Door eigen kracht echter komt hij tot macht en rijkdom. Konsalik bouwt in dit romantische verhaal een door dramatiek gespannen boog over een veelbewogen mensenleven en weet daarin op treffende wijze de tegenstrijdigheden van onze tijd te verwerken.
Een mens zoals jij:
Dit speelt zich af in de wereld van de opera en schildert het romantische verhaal van het natuurtalent Franz Krone. Zijn gevoelens slingeren tussen de simpele Greta, het meisje dat hem vereert en liefheeft en Sandra, de beroemde operazangeres. Franz raakt in het net van Sandra verstrikt en verdringt zijn liefde voor Greta. Zijn hartstocht voor de diva heeft echter tot gevolg dat zijn debuut in de opera van München mislukt. Na veel ups en downs komt Greta echter opnieuw in zijn leven en vinden ze samen de weg naar de top en ook naar het grote geluk.