Koen Crucke - Koen Crucke Eet Vreemd - Heerlijk Spaans
Kenmerken
- Conditie
- Zo goed als nieuw
- Levering
- Niet van toepassing
Omschrijving
96 pagina's
"Koenraad Desiré Arthur ('Koen') Crucke (Ledeberg (Gent), 11 februari 1952) is een Vlaams zanger, acteur, auteur en politicus. Koen was van kinds af aan bezig met theater en televisie. Hij had de kelder van zijn ouders omgebouwd tot een televisiestudio en speelde presentator en zanger terwijl zijn vriendjes de camera hanteerden die gemaakt was van schoendozen waarin een lege huls van een toiletrolletje gekleefd was. Hij zong de populaire liedjes na van al wie toen succes had. Op school had hij maar één interesse: de lessen muziek van Meester Demeyere. Voor het eindexamen bestudeerde hij hoe Edith Piaf haar chansons bracht. Hij imiteerde haar en won de beste cijfers van de klas. Bij de zeescouts verbaasde hij zijn Franstalige vriendjes op een kamp in Wallonië met een recital van Piaf. Een accordeonist hoorde hem zingen en stelde hem voor aan Firmin Steyaert die destijds met een combo doorheen Vlaanderen toerde op feesten en amusementsavonden. Koen werd de vaste zanger van het orkest en bracht op zijn veertiende zijn eerste solo-single uit: ""Dromen"". Ondertussen was hij ingeschreven in de Gentse Kappersschool. Hij volgde opleiding tot kapper en werkte als leerling in diverse salons van de Stad. Hij ging drie jaar later les notenleer volgen aan het Koninklijk Conservatorium te Gent. Liane Soudan, de lerares, was begeesterd door zijn stem en liet hem auditeren in de Opera van Gent. Koen kreeg op zijn zeventiende als jongste solist van het huis een contract voor koor en kleine rollen. Een jaar later werd hij bevorderd tot eerste Tenore Buffo. Hij had na enkele jaren een vijftigtal rollen op zijn répertoire en speelde gemiddeld 150 voorstellingen per thetareseizoen onder de directie van Locufier, Lottigiers, Martelli, Vanden Broecke enz... Crucke was eerste tenor buffo bij achtereenvolgens de Opera van Gent, Opera van Vlaanderen en de Vlaamse Opera. Bij de fusie van de Antwerpse en Gentse gezelschappen en het faillissement van de stichting verloor hij net zoals zijn collega-zangers, -zangeressen en -musici zijn vaste baan. In tegenstelling tot vele anderen weigerde Koen toen een wettelijke regeling maar verkoos om een nieuwe carriëre te starten. Hij had ondertussen 52 rollen op zijn vaste répertoire en was regelmatig te gast in Operettetheaters in Duitsland en Oostenrijk
Streekgerechten en specialiteiten uit Zuid-Europa van dichtbij bekeken
Typisch Spaanse schotels en hun bereidingswijze
Waar kan je heerlijk zuiders tafelen bij ons?
Boordevol leuke en grappige anekdotes
Koen Crucke geeft in het boek ‘Heerlijk Spaans’ een antwoord op alle mogelijke praktische vragen over de Spaanse keuken. Hij schetst de voornaamste kenmerken, geeft uitleg over de wijnen en de typische gerechten en reikt je tientallen authentieke, heerlijke recepten aan. Van paella tot gazpacho over tortilla, Koen Crucke ontsluiert met gemak de culinaire geheimen van de Spaanse gastronomie.
Elk gerecht is heel makkelijk te bereiden met eenvoudige ingrediënten van bij ons. Foodfotograaf Kris Vlegels legt de verrassende creaties van Spaanse chefs vast op de gevoelige plaat, met heldere, smakelijke foto’s als resultaat.
Het derde deel van deze landenserie 'Heerlijk ...', de eerste waren Grieks en Italiaans, is wederom een culinaire reisgids onder de bezielende leiding van de Belgische auteur. Na een kort resume over wijnen en specialiteiten volgen de recepten met achtergrondinformatie. Eerst de voorgerechten ofwel tapas, die per streek varieren dankzij de geografische en klimatologische ligging, een drietal soepen, daarna de hoofdgerechten, die worden afgesloten met twee desserts. Tot slot een geannoteerde inhoudsopgave, bij elk gerecht een korte beschrijving, leuk idee, en een ingredientenlijst op alfabet, met verwijzing naar de gerechten, waarin die verwerkt worden. De tweetalige, veelal klassieke, recepten worden duidelijk beschreven en van hard gekleurde foto's voorzien, soms kleine, soms grote en weer andere in kaders. Op het omslag een impressie van een goed gevulde paella.