Klim, slinger en leiplanten

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 17x bekeken
  • Datum geplaatst 1 maand geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Hans van biemen, Rinus van Tiel

 

softcover, nieuwstaat, 160 blz's.

Een lelijke muur camoufleren met een fraai groen blad, een pergola overhuiven met een wolk van bloemen, de grond bedekken met sierlijke ranken- het zijn maar enkele van de talloze toepassingsmogelijkheden met klim-, slinger-, en leiplanten. Dit boek vertelt u daar alles over, maar geeft tevens heel veel praktische informatie. Zoals de juiste wijze van planten, of er eventueel schade door de planten aangericht kan worden, de nuttige effecten van een muurbedekking met groen en nog veel meer. Het assortiment wordt uiteraard uitgebreid behandeld: van de langlevende blauweregen tot de eenjarige kanariekers, van de smakelijke leipeer tot de kruidige hop. Er zijn overzichten waarin snel te zien is welke planten voor welke situaties het meest geschikt zijn. In een voorbeeldtuin wordt aan de hand van een stappenplan uitgelegd hoe voor de eigen tuin tot de juiste keuzes te komen.
Vele tekeningen en kleurenfoto's verfraaien en verduidelijken het geheel, en tonen: geen tuin kan zonder klim-, slinger- en leiplanten.
In dit boek wordt uitgebreid ingegaan op de mogelijkheden van klim-, slinger- en leiplanten. Na de uitleg welke planten het betreft, gaat het over het gebruik, de aanschaf, de verzorging, de vermeerdering, klimhulpen en zelfs over wettelijke bepalingen betreffende bouwwerken en afscheidingen. De sortimentbeschrijving neemt ongeveer eenderde van het boek in beslag en hier worden op zeer duidelijke wijze de verschillende geslachten, soorten en cultivars beschreven. De cultivars worden telkens in een tabel onder elkaar geplaatst zodat ze goed vergeleken kunnen worden. Het boek is geïllustreerd met kleurenfoto's van de auteurs en met zwart-witte tekeningen. Een ontwerp van een voorbeeldtuin met beplantingsplan toont aan op welke manier veel klim-, slinger- en leiplanten in een tuin verwerkt kunnen worden. Tot slot volgen tabellen naar toepassing die een overzicht geven van de eigenschappen. De planten worden hierin volgens hoogte, bloemkleur, vruchtdracht, lichtbehoefte etc. gerangschikt. Het boek is geschreven door ervaren Nederlandse auteurs, o.a. 'Natuurlijk snoeien'. Er wordt duidelijke, zeer bruikbare informatie gegeven. Ook bruikbaar als leerboek voor tuinbouwscholen.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.