Kleurrijke Tibetaans Boeddhistische gebedsvlaggenlijn

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 73x bekeken
  • Datum geplaatst 1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Tibetaanse gebedsvlaggen zijn traditioneel bedrukt met Boeddhistische afbeeldingen en mantra’s. Mantra’s zijn Boeddhistische meditatieve gebeden. Van oorsprong worden de vlaggen opgehangen in slingers op bergpassen, tempels en rotspunten in de Himalaya. 

De Tibetaanse gebedsvlaggen bestonden al duizenden jaren in Tibet, lang voordat het Boeddhisme daar tot ontwikkeling kwam. Traditioneel komen gebedsvlaggetjes voor in sets van vijf kleuren; blauw, wit, rood, groen en geel. Deze kleuren staan voor de vijf elementen. Blauw is hemel, wit is lucht, rood is vuur, groen is water en geel is aarde. Op de vlaggetjes van deze vlaggenlijn staan verschillende belangrijke Boeddhistische geschriften en symbolen afgebeeld.

 

Door de vlaggetjes op te hangen op hoge punten kan de wind er goed bij en kan de loengta, het windpaard, de zegeningen naar alle levende wezens brengen. Daarbij wordt de lucht zelf ook door de vlaggetjes gereinigd. Oude vlaggetjes verliezen vaak door weer en wind hun kleuren. Men gelooft dat dit komt omdat de gebeden langzaam worden opgenomen in de omgeving. Net als het leven een cyclus van dood en wedergeboorte is, hangen Tibetanen nieuwe vlaggetjes op naast de oude, om deze cyclus te symboliseren.

 

Tibetanen adviseren om nieuwe vlaggen bij dageraad op te hangen en daarbij positieve en altruïstische gevoelens te hebben. Omdat de symbolen en mantra’s op de vlaggen heilig zijn, mogen we de vlaggen niet slordig behandelen. Als je oude vlaggen wilt wegdoen, moet je ze verbranden, opdat zo hun laatste uitdrukking van gebed aan de wind wordt geschonken.

 

 


Gratis verzending (binnen Nederland) en retourgarantie!


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.