Klaus Merten - Over kinderen praten we later

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 25x bekeken
  • Datum geplaatst 3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Bieden

Omschrijving

Klaus Merten - Over kinderen praten we later
Top-Boek
1963, Jan van Tuyl
220 pag.
harde kaft met stofomslag
naam voorin boek vermeld, aan zijkanten van het boek paar kleine ouderdomsvlekjes, paar kleine scheurtjes in stofomslag (van binnen uit geplakt)
Teab (aub bieden excl. de eventuele porto)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'romans'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
De roman van een modern huwelijk en het verlangen van de vrouw naar het moederschap.
"Dit boek is een belangrijke en bijzonder boeiende roman, waarin u een aantal moderne, jonge en ook oudere mensen ontmoet, die elk hun eigen moeilijkheden hebben waarvoor de oplossing niet zo gemakkelijk wordt gevonden. Het zijn:
- Dieter Scholz, 27. Een jong architect, juist vier weken getrouwd. Hij begaat de grote fout om zijn vrouw ervan te overtuigen dat ze moet blijven werken. 'We moeten eerst samen nog een paar jaar goed verdienen', zegt hij.
- Marion Scholz, regie-assistente bij de t.v., denkt er anders over. Zij is getrouwd en wil alleen nog vrouw zijn en spoedig moeder worden. Zij vond het normaal dat ze haar betrekking had opgezegd.
- Felix Korten, 45, de regisseur die geen raad weet als Marion weggaat. Zij was zijn rechterhand en zonder haar voelt hij zich verlaten en ongelukkig, hoewel hij weet dat er nooit iets tussen hen kan zijn.
- Maria Schneider, 50., Marions moeder. Een flinke, verstandige vrouw, die het geluk en het verdriet kent, die ook in een goed huwelijk hand aan hand gaan.
- Brigitte Neubert, 35, vrouw van een miljonair, die in een 'gouden kooi' leeft, haar rijkdom haat en naar een leven verlangt waarin ook het hart en het gevoel haar deel krijgen. Zij geeft Dieter een opdracht voor haar een villa te bouwen...
- F.K. Neubert, 51, haar man, die de mensen waardeert naar de inhoud van hun portefeuille.
- Wilhelm Habermann, 61, chef van Dieter. De man met de mateloze eerzucht, die voor niets en niemand staat en Dieter probeert te breken.
Nias Vogel, 40, een vroegere stucadoor die zich opwerkte, en de man die de gelegenheid krijgt om de lui, die vroeger over hem heen liepen, alle onrecht met rente terug te betalen.
Zij zijn het, die elkander de moeilijkheden, de problemen en het verdriet aandoen en Dieter en Marion soms aan de grens van de wanhoop brengen. Door dit alles heen loopt echter als een gouden draad het verlangen van de beide jonge mensen om met elkander gelukkig te worden.
Een verhaal met ongekende spankracht en diep begrip voor de moeilijkheden van het moderne, jonge gezin."


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.