MarktPlaza

Keuromnibus door Hans Werner Richter

89x bekeken
3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Keuromnibus  door Hans Werner Richter

Bevat 3 verhalen

-Sporen in het zand. 

Het verhaal van een jongen in de puberteitsjaren, waarin vooral zijn verhouding tot de meisjes en al zijn mislukkingen bij al wat hij onderneemt centraal staan. Het boek gaat over zijn geboortedorp aan de Oostzee, tussen de steile kust en de beukenwouden, de vissers, de badgasten, het lichtzinnige meisje Kathie, broer Max en zijn collega-schilder Hübeck. Er zijn echter twee mensen die de wereld van de jongen beheersen: de geliefde Meta en zijn moeder met de grijze, een beetje spottende ogen, die wijs, goedig en gelaten de dwaasheden van een mannenwereld weer gladstrijkt en verbetert. Hans Werner Richter geeft gestalte aan een Don Quichot van onze dagen, die het leven en de schepselen op zijn manier liefheeft, die zich ook door zijn moeder laat behoeden, totdat hij de beslissende stap doet, het leven in, en het ouderlijk huis verlaat om naar Berlijn te gaan. De tijd van jeugd is voorbij, de deur naar het leven opengeduwd. En zo ontvouwt zich allengs een wereld voor ons, die de grootheid van het eenvoudige leven, van de dingen, de dieren, de planten en de mensen naderbij brengt, zodat wij verkwikt terugverlangen naar die tijd, toen mensenogen dit alles nog konden zien. De roman vertelt van vrienden en spelen, van liefde en dwaasheden, met een tikje heimwee, met spot en humor, ernst en heel veel liefde, met een vitaliteit en vreugde.

-Zij vielen uit Gods hand

Roman over het leed in kampen in Duitsland, van wie velen de weg naar God zijn kwijtgeraakt, maar bij wie door echte liefde en begrip het geschokte evenwicht hersteld kan worden Zij vielen uit Gods hand verhaalt de barre lotgevallen van dertien Europeanen die bekneld raken tussen de walsen van de oorlogvoerenden. De vrede brengt hun geen rust, maar opnieuw nachtmerries en vertwijfeling.

-Het gevecht aan de beek

Over de welvaartsstaat, afstomping en streven naar status.

Uitgeverij Arbeiderspers 1966

384 blz

Hardcover met linnen omslag

Opengeslagen versturen 4,10 euro met track en trace en anders pakketpost 6,75 met post nl en 4,50 euro met DHL en DPD naar afhaalpunt