MarktPlaza

Karl Ryberg: De geheime kracht van kleuren

94x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Karl Ryberg: De geheime kracht van kleuren


Kleurentherapie in de praktijk


Kleuren oefenen een grote invloed uit op ons lichaam en onze geest. Ook al gebeurt dit min of meer onbewust, toch is het zo dat ieder van ons emotionele en lichamelijke reacties heeft op het zien van kleuren. Zodra we een bepaalde kleur zien, voelen we ons vrolijk of terneergeslagen, optimistisch of depressief, en worden we door die kleur aangetrokken of afgestoten.

Waarop is die geheimzinnige werking van kleuren gebaseerd? Hoe kunnen we ontdekken wat kleuren voor onszelf betekenen? Hoe kunnen we kleurentherapie gebruiken om ons leven positief te beïnvloeden?
In dit boek geeft de psycholoog Karl Ryberg antwoord op een groot aantal vragen over kleurgebruik en kleurentherapie. Aan de hand van talrijke voorbeelden, die deels gebaseerd zijn op Rybergs ervaringen in zijn eigen instituut vo or kleurentherapie , laat hij zien welke effecten en reacties bepaalde kleuren en hun combinaties teweeg kunnen brengen. Ook leert hij ons te begrijpen hoe bepaalde situaties hierdoor beïnvloed worden en hoe we daarmee om kunnen gaan. Zo biedt dit boek de lezer een overvloed aan suggesties over de manier waarop hij zelf zijn emoties en zijn dagelijks leven positief kan beïnvloeden.

Uitg. De Kern, gebonden met stofomslag. In uitstekende, ongelezen staat.

kstps

P150919