MarktPlaza

Karen Vibeke Mortensen: De kindertekening

82x bekeken
1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Karen Vibeke Mortensen: De kindertekening

ontwikkeling en uiting


Dit boek biedt een overzicht van onze kennis van de kindertekening met als uitgangspunt de aspecten ontwikkeling en uiting. Aan een esthetische waardebepaling en aan het begrip creativiteit wordt hier doelbewust voorbij gegaan.
Voor de beschrijving van de ontwikkeling gaan we uit van de tekening zelf, vanaf het allereerste krassen van het kind tot aan het werk van het volwassen individu.
Om in te gaan op het begrip uiting halen we de tekenaar in beeld aangezien elke tekening iets vertelt over degeen die hem heeft gemaakt. De tekening is dan een middel geworden dat inzicht geeft in anderen. De ontwikkelings- en uitingsaspecten staan echter niet los van elkaar. Om de tekening te kunnen bekijken als uitingsmiddel is kennis over de ontwikkeling van de tekening absoluut noodzakelijk.
Dit boek is bestemd voor ieder die met kinderen te maken heeft en het is de verwachting dat het bijdraagt tot het creëren van een grotere belangstelling in de kindertekening en een beter begrip van de waarde van de tekening als uiting van de persoonlijkheid van het kind.

Uitg. Ad. Donker, softcover. In goede staat.

kstps
cc
P010522