MarktPlaza

Kampvuren langs de evenaar

161x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Dr. PaulJulien


Herinneringen aan tien jaar bloedonderzoek in West- en Centraal Afrika.

'Op tienjarige leeftijd las ik in een krantenartikel, dat pygmeeën slechts 37 centimeter lang waren. Ze leefden diep in het oerwoud en maakten met giftige pijlen jacht op dieren. Ik zette een latje tegen de tafelpoot, zag tot mijn verbazing hoe kort dat was, en werd razend nieuwsgierig naar dat dwergvolk. Pas later begreep ik dat het een drukfout was.'

Julien werd één van de grootste kenners van pygmeeën. Zijn fascinatie voor pygmeeën liet scheikundeleraar dr. Paul Fréderic Alphonse Julien (1901-2001) – zelf 1,65 meter – nooit meer los. Hij behoorde tot de klassieke, fysische antropologen, die als ware ontdekkingsreizigers naar verre continenten reisden en in het oerwoud vaak onder barre omstandigheden lichaamsmetingen en bloedonderzoek verrichtten.
Julien maakte vanaf 1926 op eigen kosten negenendertig expedities naar Afrika en Azië en was kenner bij uitstek van de pygmeeën, schreef boeken als ‘Kampvuren langs de evenaar’ (twintig herdrukken). In totaal werden ruim honderdduizend van zijn boeken verkocht, vertaald in het Engels, Duits, Frans, Spaans en Fins.

Dit exemplaar is een tiende, geheel herziene, druk.
Gebonden met linnen kaft, verlucht met 32 oorspronkelijke foto's.
219 pag.

Verzendkosten 3,65 Euro


Kijk ook eens bij mijn andere advertenties om verzending te combineren.
Verzending tot 10 kilo al mogelijk vanaf 5 euro.