MarktPlaza

Kal Muller - Nusa Tenggara

31x bekeken
5 maanden geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Kal Muller  -  Nusa Tenggara


Indonesië reisbibliotheek

328 pagina's

Lombok tot Timor

De Indonesische provincie Nusa Tenggara behoort tot de Kleine Soenda-eilanden en bestaat uit 566 eilanden die zich uitstrekken over een afstand van ongeveer 1300 km. Slechts 42 eilanden zijn bewoond. Meer dan de helft van de eilanden is echter zo klein dat ze geen naam hebben gekregen. De grootste drie eilanden zijn Flores, Soemba en Timor, waarvan enkel West-Timor tot Indonesië hoort.Ook de wat kleinere eilanden Savoe, Raijua, Roti, Semau, Alor, Pantar, Lomblen, Adonara en Komodo behoren tot Oost-Nusa Tenggara. De hoofdstad is Kupang op Timor.

Nusa Tenggara of de kleine Sunda eilanden zijn is de gordel van eilanden ten oosten van Bali. De reeks bestaat uit vele grotere en kleinere eilanden, waarvan de belangrijkste zijn : Lombok, Sumbawa, Flores en Timor en meer naar het zuiden het zeer bijzondere eiland Sumba. Van het eiland Timor ligt alleen het westelijke deel in Indonesië. Het oostelijk deel is de voormalige Portugese kolonie en heden ten dage onafhankelijke staat Oost Timor.
Sumbawa :
Het eiland Sumbawa is 280 kilometer lang en heeft een breedte van 15 tot 90 kilometer. In het midden ligt de vulkaan Tambora. De bevolking is hoofdzakelijk islamitisch, maar met een geheel eigen cultuur. Twee sultanaten beheersten de geschiedenis en de Kratons of paleizen van de Sultans zijn nog te vinden in de hoofplaatsen Sumbawa Besar op westelijk deel en Bima op het oostelijk deel van het eiland. Er loopt een goede weg van west naar oost over het hele eiland. Alle zijwegen leiden naar vrijwel ongerepte gebieden met zeer traditionele bevolking.
Sumbawa is per autoveer te bereiken vanaf Lombok. Vanaf de oostelijke havenplaats Sape vertrekken de boten naar Flores.
Flores :
Flores kent een uniek cultuur van christendom met daaronder nog een sterk animistische traditie, die vooral te zien is in kunst en huizenbouw. Het spectaculaire hoogtepunt van een reis over Flores is de zonsopgang boven de vulkaan Kelimutu met haar drie kleuren kratermeren.
Flores en Sumba staan bekend om hun bijzonder Ikat weefkunst. In de traditionele dorpen vindt u hiervan veel voorbeelden, die per dorp verschillen.
Ten oosten van Flores liggen ligt nog een groep kleinere eilanden, waaronder het walviseiland Alor.

Komodo en Rinca :
Tussen Sumbawa en Flores liggen veel kleinere eilanden, waaronder Komodo en Rinca, die vooral bekend zijn vanwege de daar voorkomende grote Komodo varanen. Voor een bezoek aan de varanen kunt u bij ons kiezen tussen een 2 of 3 daagse boottocht van Oost Sumbawa naar West Flores of 1 of 2 of 3 daagse boottocht vanuit West Flores.
Timor :
Het eiland Timor lijkt qua landschap op Noord Australië met droge grasheuvels en eucalyptus en geurige sandelhoutbossen. De bevolking woont nog voor een groot deel in primitieve strohutten en is verwant aan de Aboriginals van Australië. Het westelijk deel van Timor hoort bij Indonesië en de hoofdplaats Kupang is per vliegtuig te bereiken vanuit Bali en Flores.

Sumba :
Uw bijzondere aandacht voor Sumba, het eiland van Megalieten en paarden. Een absoluut hoogtepunt van een verblijf op Sumba is het bijwonen van de Pasola gevechten te paard. Dit traditionele gebeuren vindt meestal eind februari en wordt niet georganiseerd voor toeristen. De kalender wordt hier bepaald door de animistische priesters. Bent u geïnteresseerd in deze zeer unieke gebeurtenis, neemt u dan tijdig contact met ons op, zodat wij uw reis kunnen opzetten met de meeste kans op het meemaken van de Pasola. De hoofplaats van oost Sumba Waingapu en de hoofdplaats van west Sumba zijn per vliegtuig te bereiken vanuit Bali, Sumabawa en Flores.

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties