MarktPlaza

Kader Abdolah - De Kraai (Hardcover/Gebonden)

44x bekeken
1 maand geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Kader Abdolah  - De Kraai (Hardcover/Gebonden)

BCZ

Kader Abdolah is het schrijverspseudoniem van de Iraanse balling Hossein Sadjadi Ghaemmaghami Farahani (Iran, 1954). Hij is geboren in Arak in de streek Farahani, een streek waar streng de Islam nagevolgd wordt. Tijdens zijn studie natuurkunde in Teheran sluit hij zich aan bij een geheime linkse partij die tegen de dictatuur van de sjah en later die van de ayatollahs vocht. Hij schrijft voor een illegaal blad en publiceert twee clandestiene verhalenbundels onder de samengevoegde voornamen van twee vrienden uit het verzet die vermoord werden: Kader Abdolah.
Nadat hij moet vluchten uit Iran, belandt hij in 1988 in een asielzoekerscentrum in Apeldoorn en krijgt vervolgens een huis in Zwolle toegewezen. Worstelend met de taal begint hij zijn verhalen in het Nederlands te schrijven. In 1993 debuteert Kader Abdolah met de verhalenbundel De adelaars waarvoor hij meteen bekroond wordt met de belangrijke debutantenprijs Het Gouden Ezelsoor.

De kraai

Een in Perzië opgegroeide makelaar in koffie, gevestigd aan de Lauriergracht in Amsterdam, verdeelt zijn dag over zijn werk en zijn passie.

‘Lezer! Ik ben makelaar in koffie, en woon op de Lauriergracht, no. 37. Het was nooit mijn streven om koffie te verkopen, maar het leven heeft het zo bepaald.
Boekenweekboek

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties