Kabbalah, Charles Ponce

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 66x bekeken
  • Datum geplaatst 2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Kabbalah, Charles Ponce
Uitgever: Ankh-Hermes B.V., Uitgeverij
Nederlands
Hardcover met wikkelomslag 
1976
14x24x3 cm
255 pagina's
Kaft licht vergeeld, randjes geschonden, binnenkant omslag gele vlekken dit ook binnenkant kaft en enkele blz. in het boek zijn  onderlijningen met stylo

Inhoud:
De Kabbalah is de geheime leer van het jodendom. Het is een mystiek-theosofische leer en betekent letterlijk vertaald 'traditie'.

Deze Nederlandse bewerking van het boek van Charles Poncé is een volledig verantwoorde bespreking van het belangrijkste werk van de joodse mystiek. De auteur behandelt de mystieke afstraling van het goddelijke in het menselijk leven, het geheimenis van Adam Kadmon, de eeuwige mens, de leer der Sefiroth (de emanaties van God in het menselijk gedrag) en de weg der innerlijke transformatie. De Kabbalah bouwde ook een systeem op van symbolische overeenkomsten tussen het optreden van magische, krachten, letters, getallen en de verschillen6 delen van het menselijk lichaam. De schrijver trekt ook lijnen door naar andere mystieke leringen, systemen van yoga, en tantrisme, de Indische leer der chakra's en de hedendaagse psychologie en filosofie.

Het waardevolle van dit glasheldere boek is, dat het de kabbalistische geschriften plaatst tegen de achtergrond van de gehele joodse religieuze literatuur, wat als een unieke aanpak beschouwd mag worden.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.