MarktPlaza

Jung, beelden uit mijn leven

174x bekeken
2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Verzenden
Verzendkosten

Omschrijving

Hoe leefde en werkte Jung, hoe kon hij worden tot de mens die wij kennen of menen te kennen? Jungs naaste medewerkster Aniela Jaffé heeft hier een antwoord op gegeven.
Zij, die Jung zo goed kende, heeft uit zijn lange leven dát materiaal verzameld dat zij relevant achtte ter illustratie van haar verslag van Jungs leven. Zo weet zij ons deze boeiende figuur nader te brengen. Zij beschrijft hoe Jungs privéleven (al van zijn jeugd af) verweven is met zijn wil door te dringen tot kernvragen van het leven.
Wij wolgen de dramatische ontwikkeling van zijn verhouding tot Freud - de leermeester die hij tot het eind van zijn leven bewonderde, maar van wie hij toch moest scheiden. Wij zien de invloed die de ontmoeting met Pueblo Indianen, met de negers in Kenya, de Indiërs, op de ontwikkeling van Jungs inzichten heeft gehad.
Tenslotte beginnen we met Jung te begrijpen hoe de alchemie, als diep christelijke stroming wijsheden trachtte uit te drukken, die nog vandaag geldig zijn.
Tekst en beeld zijn één. Samen weerspiegelen zij een wereldbeeld waarin het bewuste en het onbewuste, het persoonlijke en het onpersoonlijke, leven en dood hun plaats hebben.
Jung, die zelf steeds de samenhang van het lichamelijk-concrete en het geestelijk-ervarene als essentieel beleefde, wordt door Aniela Jaffé getoond als de totale mens die hij trachtte te zijn.

Overige gegevens:
Isbn 90 6069 337 X
Bindwijze: gebonden met stofkaft.
Conditie: zgan
Verzendkosten: € 3,95

200823,