MarktPlaza

Juliet Erickson: Communiceren zonder blokkeren

116x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Juliet Erickson: Communiceren zonder blokkeren

obstakels omzeilen & bereiken wat je wilt

In Communiceren zonder blokkeren geeft communicatiedeskundige Juliet Erickson handreikingen om communicatieve vaardigheden op allerlei terreinen te verbeteren. Ze beschrijft negen valkuilen in de communicatie en geeft aan hoe je deze kunt aanpakken of juist omzeilen.

Een open lichaamshouding, actief luistergedrag, niet bang zijn voor stiltes in een gesprek, het stellen van de juiste vragen en het geven van aandacht zijn essentieel om te bereiken wat je wilt. Vaak missen mensen deze belangrijke vaardigheden, sterker, ze ervaren het gemis van communicatievaardigheden als blokkades. Er zijn veel soorten blokkades denkbaar: Je voelt je niet in staat een probleem dat je hebt met je dwarse puber, je bejaarde ouder of je lastige baas aan te pakken. Je wordt al zenuwachtig bij de gedachte dat je naar een receptie met alleen maar onbekende mensen moet of je weet niet hoe je slecht nieuws moet brengen. Vaak reageren we door deze obstakels te negeren of te verdringen in de hoop dat ze verdwijnen.
Juliet Erickson laat zien dat niemand hierin hoeft te blijven steken. Er zijn eenvoudige en onverwachte dingen die iedereen kan gebruiken om de resultaten die je voor ogen hebt te bereiken. Zoals het verbeteren van je lichaamstaal, het durven aangaan van een confrontatie, het leren stellen van de juiste vragen en omgaan met stiltes.
De auteur gebruikt verhelderende voorbeelden uit haar meer dan 20-jarige coachingpraktijk: een unieke mix van moderne communicatietechnieken en inzicht in de menselijke aard.

Uitg. Forte, paperback. In goede, nagenoeg ongelezen staat.

kst

1804

P010418