MarktPlaza

Joyce Verrette - 1. Als hartstocht ontwaakt

122x bekeken
10 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Joyce Verrette - Als hartstocht ontwaakt
Hardcover met omslag - Historische roman over het oude Egypte
Deze grote roman vertelt de onvergetelijke liefdesgeschiedenis van twee koningskinderen uit het oude Egypte op zeer spannende en dikwijls ontroerende wijze. Tot hun huwelijk is besloten ten-einde het rijk van de Boven-Nijl en dat van de Beneden-Nijl tot een krachtige staat te verenigen, maar bij hun eerste ontmoeting ont-waakt er reeds zo’n grote bewondering en wederzijdse genegen-heid dat hun levensgeluk niet ver weg lijkt te liggen.
Er zij evenwel andere machtigen in het land die met alle mogelijke middelen trachten dit huwelijk te verhinderen – speciaal de hoge-priester Sinoehe die zelf als pharao de troon wil bestijgen en alle macht aan zichzelf wil trekken. Zelfs laat hij de jonge vrouw door handlangers ontvoeren naar de nomaden in de woestijn. Door sluwheid, list en vastberadenheid weet de jonge koningszoon haar weer te bevrijden. Maar Sinoehe is niet de enige, die het jonge paar dwarsboomt, en even lijkt het, alsof het grote rijk van het
oude Egypte tot chaos zal vervallen. Door hun hechte liefde en hun sterke band met hun getrouwen weet het jonge paar evenwel een basis te leggen voor een welvarend rijk.
We nemen U mee binnen de paleizen van de pharao’s, binnen de
tempels van de vele goden met hun priesters en priesteressen, op de trage en statige zeilboten op d eeuwige rivier de Nijl en in de zinderende hitte en ijskoude nachten van de woestijn.