MarktPlaza

Jordi Vigue - Schetsen Een Praktische Gids Voor Tekenen En Schilderen

61x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

320 pagina's

Een goede schets is het begin van ieder kunstwerk. De belangrijkste aspecten van een voorwerp worden neergezet, zodat de details later kunnen worden ingevuld. Maar een schets kan ook een zelfstandig, fris en spontaan kunstwerk zijn.
In deze praktische gids leert u hoe u goede schetsen moet maken. U leert voorwerpen te herleiden tot basisvormen, hoofdzaken selecteren en vanuit de losse pols te werken. Verder is er veel aandacht voor het weergeven van beweging, emotie, textuur en de wisselwerking van licht en schaduw.
Schetsen – Een praktische gids voor tekenen en schilderen bevat naast stap-voor-stap oefeningen ook veel voorbeelden. Honderden uitgewerkte schetsen, gemaakt rond allerlei thema’s en in verschillende technieken, kunt u bestuderen en navolgen. Schetsen is niet alleen een praktisch boek, het zal u ook zeker aansporen om zelf creatief aan de slag te gaan.

Boek boordevol tips en oefeningen om beter te leren schetsen, verlucht met talloze illustraties. Bevat een inhoudsopgave voorin en een korte samenvatting aan het eind van elk hoofdstuk. Schetsen is op een snelle, spontane manier werken, waarbij karakteristieke aspecten van het uitgebeelde voorwerp naar voren komen. Na inleidende hoofdstukken over geometrische vormen en compositie wordt het schetsen van allerlei onderwerpen behandeld: menselijke figuren, portretten, stillevens, dieren, landschap, de natuur. Tussendoor komen zaken als lijn, vorm, kleur, sfeer en textuur aan de orde. Elk hoofdstuk bestaat uit informatie en een stapsgewijze uitwerking van een opdracht, die goed te volgen is. De illustraties zijn mooi en duidelijk. Doordat de onderwerpen door elkaar lopen, heeft het boek echter geen duidelijke structuur. Bovendien worden in de inhoudsopgave de paragrafen per hoofdstuk in erg kleine letters weergegeven.. Ter inspiratie, voor zowel beginners als gevorderden.