MarktPlaza

Jonathan Mantle - Benetton

74x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

de familie, het bedrijf en het merk

352 pagina's

Benetton is het verhaal van succesvol ondernemen, hard werken, berekende risico's, overspel, verontwaardigde reacties van het publiek, rechtszaken, schandalen en vermeende maffia-connecties. Jonathan Mantle beschrijft de donkere 'teinten' en 'losse draden' achter de United Colors en geeft een helder beeld van een briljant opgezet familiebedrijf waarbinnen traditioneel katholicisme en kapitalisme pur sang elkaar vinden.

Tot op heden hield Benetton alle informatie over het bedrijf strikt in eigen hand. Jonathan Mantle slaagde er als eerste buitenstaander in toestemming te krijgen om die regel te doorbreken.

Jonathan Mantle schreef eerder, behalve niet-vertaalde, enigszins op sensatie beluste biografieën van schrijver en politicus Jeffrey Archer, musical-koning Andrew Lloyd Webber en aartsbisschop Robert Runcie, en een geruchtmakende studie over de grote scheepsverzekeringsmaatschappij Lloyd's, een boek over de geschiedenis van de auto-industrie in de twintigste eeuw, 'Car wars' (1995). Nu heeft hij zich gewaagd aan een bedrijfsgeschiedenis van de firma Benetton. Hij kreeg de medewerking van de familie en de zaak en had daardoor kennelijk de beschikking over een schat aan informatie waaruit hij een smakelijk verhaal heeft weten te distilleren. Benetton is in een betrekkelijk korte tijd van een onaanzienlijk familiebedrijfje uitgegroeid tot een wereldomspannende firma. Vanzelfsprekend wordt ook de nodige aandacht besteed aan de reclamecampagnes met de schokkende foto's van Oliviero Toscani. Een aantal daarvan (deels in kleur) is in deze uitgave opgenomen, naast kiekjes en portretten uit het familiealbum.