MarktPlaza

John Grisham - De Verdediging (Hardcover/Gebonden)

66x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

336 pagina's

Sebastian Rudd is geen gewone advocaat. Hij werkt vanuit een kogelvrije bestelbus die helemaal aan zijn eisen is aangepast, compleet met internet, bar, koelkastje, comfortabele leren stoelen, geheim wapenvak en een zwaarbewapende chauffeur. Hij heeft geen kantoor, geen partners en slechts één werknemer: zijn chauffeur die ook fungeert als zijn bodyguard, juridisch assistent, vertrouweling en golfcaddy. Hij woont alleen in een klein, maar goed beveiligd appartement, en zijn voornaamste meubelstuk is een ouderwetse pooltafel. Hij drinkt goede cognac en is gewapend.
Sebastian verdedigt mensen die andere advocaten nooit als cliënt zouden accepteren: een drugsverslaafde; een knul met tattoos die volgens zeggen lid is van een satanische sekte en wordt beschuldigd van het verkrachten en vermoorden van twee meisjes; een terdoodveroordeelde gangster; een huiseigenaar die is gearresteerd omdat hij schoot op een SWAT-team dat ten onrechte zijn huis binnendrong. Waarom deze cliënten? Omdat hij vindt dat iedereen recht heeft op een eerlijk proces, zelfs als hij, Sebastian Rudd, moet bedriegen om dat voor elkaar te krijgen. Hij heeft de pest aan onrechtvaardigheid; hij houdt niet van verzekeringsmaatschappijen, banken en grote ondernemingen; hij wantrouwt alle overheidsinstanties en lacht om de ethische voorschriften die binnen het juridische systeem gelden.
Sebastian Rudd is een van Grishams kleurrijkste, extravagantste en levendigst beschreven hoofdpersonen ooit. De verdediging is levensecht, humoristisch en onmogelijk weg te leggen. Dit is John Grisham op zijn best

Dit boek bevat in feite zes korte verhalen met de tamelijk onconventionele strafrechtadvocaat Sebastian Rudd in de hoofdrol. Hij stelt zich telkens te weer tegen corruptie bij de politie, onbekwaamheid bij openbare aanklagers en bevooroordeelde rechters. Verbindende elementen tussen de verhalen zijn zijn voorliefde voor kooigevechten en de strijd die hij voert met zijn ex-echtgenote Judith om de rechterlijke macht over hun zoon. Het zijn verrassende en vaak komische zaken die de lezer versteld doen staan over de ongerijmdheden van het Amerikaanse rechtssysteem en het amateurisme waarmee in kleinere steden de rechterlijke macht te werk gaat. Rudd neemt zaken aan waar geen andere advocaat zich aan wil branden, zoals die van een zwakbegaafde jongen die al bij voorbaat veroordeeld is voor de moord op twee meisjes, of die van de man die wordt aangeklaagd voor het schieten op de politie die onaangekondigd zijn huis binnenvalt. Bestsellerthrillerauteur Grisham is een meeslepend verteller, zijn hoofdpersoon heeft een ironische kijk op het leven en op zichzelf. Zijn probleem is dat hij niet tegen onrecht kan. Deze herdruk is aangevuld met de korte thriller: "Partners : een zaak voor Sebastian Rudd'.