John Galsworthy - De Forsyte Sage

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 57x bekeken
  • Datum geplaatst 4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Bieden

Omschrijving

John Galsworthy - De Forsyte Sage
'een moderne comedie'
deel 1 en 2 inéén
verkorte uitgave met foto's uit de tv-bewerking
1968, A.W. Bruna & Zoon
607 pag.
harde kaft, met stofomslag
stofomslag beetje gebruikt uiterlijk: op hoek van voorkant beschadigd, scheurtje in achterflap, is geplakt; pagina zijde van het boek wat smoezelig
teab (bieden excl de eventuele porto aub)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'romans'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
John Galsworthy, Engelands grootste kroniekschrijver, heeft het lief en leed van de Forsyte-generaties op zo onverbeterlijke wijze beschreven, dat een tv-bewerking van deze stof miljoenen mensen vele uren lang aan hun veeldscherm geboeid heeft. En bij honderdduizenden is de wens tot herlezen of lezen gewekt. In de eerste trilogie: over de star denkende en bekrompen levende figuren uit het victoricaanse tijdperk; in de tweede: over de vrijheidsdrnag van mensen die het keurslijf hebben afgeworpen, de humor na zwartgalligheid, de warme menselijkheid na strenge dogmatiek. De enige knoestige tak die door de hele Forsyte-boom heengroeit is Soames - de man die een mensenleven lang tevergeefs hunkert naar een hadvol geluk. De mens van vandaag kijkt naar en leest over de Forsytes van vóór en na 1900, en hij raakt er niet op uitgelezen, omdat hij er zoveel van zichzelf in terugvindt.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.