MarktPlaza

Joh. M. Pameijer: De schatkamer van het licht

146x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Joh. M. Pameijer: De schatkamer van het licht

De vraag naar de zin van de christelijke rituelen leidde de auteur naar de inwijdingsmystiek van oude onvergankelijke mythen. De ziel, in een ver verleden uit het oerlicht in de duisternis van het materiële bestaan gevallen, zoekt haar weg terug. Een van die wegen is het ritueel, zoals het sedert eeuwen door de katholieke kerken is behoed. Maar de betekenis ervan is grotendeels verloren geraakt en de zin ervan ontgaat de mens van nu.
De speurtocht naar de betekenis van het misritueel, opgedragen in een tempel die volgens het grondmodel van de mens is ontworpen, bracht te auteur bij het miskende en soms omstreden Evangelie van de Pistis Sophia.
Dit visionaire verslag geeft inzicht in de weg van involutie en evolutie van elke individuele ziel en vormt de rode draad in dit boek over de mystieke grondslag van de kerkelijke riten. In de tempel, die de ze venvoudige afspiegeling is van de innerlijke mens, worden de zeven sacramenten gevierd, waarvan het vierde onze hoogstpersoonlijke inwijdingsweg is. Zo verlenen bekende misdelen als absolutie, offertorium en communie een verrassend universeel perspectief aan de ontplooiing van de verborgen potenties in de ziel. De auteur verbindt deze ontwikkelingsweg met de chakra’s en de engelen en laat zien hoe elke misviering in wezen een herhaling van het pad naar verlichting is, waarbij in samenwerking met de lichtwerelden van de engelen achtereenvolgens alle chakra’s worden beroerd.

Uitg. Ankh-Hermes, paperback. In goede staat.

AH

P010219