MarktPlaza

Joanna Kortink - Uit De Ban Van Eetbuien

78x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

een weg naar balans in je leven

224 pagina's

Joanna Kortink is bestsellerschrijfster en trainer op het gebied van eet- en gewichtsproblemen. Steeds meer ggz-instellingen, obesitasklinieken, verslavingsklinieken en ziekenhuizen werken met haar methode. Naast haar professionele achtergrond is Joanna tevens ervaringsdeskundige. Jarenlang heeft ze met eet- en gewichtsproblemen geworsteld.

De ervaringen van vele cliƫnten van de schrijfster vormen de basis van dit uitnodigende en hoopvolle boek voor mensen met kleine en grote eetproblemen, zoals:
- lijnen en weer aankomen;
- eten uit stress;
- boulimia.

Uit de ban van je eetbuien is veelzijdig en inspirerend. Het geeft een andere kijk op eetgedrag en bevat veel praktijkvoorbeelden, tips en duidelijke stap-voor-stap richtlijnen om een gelukkige eter te worden.
Dit boek is een leidraad bij het terugvinden van jezelf. Dan ben je in staat om de juiste keuzes te maken.

Mensen hebben voeding nodig. Een eetverslaafde kan nooit zeggen: 'Ik stop ermee'. Vanuit die gedachtegang benadert de auteur, ervaringsdeskundige en lichaamsgericht psychotherapeut, gespecialiseerd in eetproblemen, de moeilijkheden van eetverslaafden. Zij stelt dat eetstoornissen voortkomen uit een negatief zelfbeeld. Om de onderliggende problematiek te doorbreken gaat zij verder dan de reguliere, cognitieve gedragstherapie, herstel van een gezond eetpatroon, maar streeft zij naar heelwording op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Dit zelfhulpboek gaat o.a. in op: de redenen van dwangmatig eetgedrag, hoe daarmee om te gaan, anders denken, het opbouwen van regelmaat, vitaliteit en energie, voeding voor de ziel, fysiek en emotioneel ontgiften, kortom een intensief bewustwordingsproces. De helder beschreven praktijkvoorbeelden, oefeningen, tips (ook voor partner en naasten) zijn perfecte, goed uitvoerbare hulpmiddelen voor mensen met dwangmatig eetgedrag en voor mensen die af willen van het jojo-effect. Ook de omgeving van een eetverslaafde en hulpverleners kunnen gebruikmaken van de informatie. Nuchter, duidelijk, herkenbaar, toepasbaar en uiterst toegankelijk. Bevat noten, literatuuropgave, adressen en een register.