MarktPlaza

JEZUS VAN NAZARET - door filmregisseur PAUL VERHOEVEN

169x bekeken
6 maanden geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Aangeboden door CDJK

JEZUS VAN NAZARET
door PAUL VERHOEVEN

Naast cinema kent Nederlands grootste filmregisseur Paul Verhoeven (1938) nóg een levenslange fascinatie: Jezus van Nazareth. Na zijn vertrek uit Nederland in 1985 meldde hij zich daarom in Californië aan bij het zogeheten Jesus Seminar, een hoog aangeslagen wetenschappelijke denktank van zo’n zeventig eminente professoren in godgeleerdheid, filosofie, linguïstiek en bijbelgeschiedenis, opgericht door Amerika’s meest vooraanstaande liberale exegeet Robert W. Funk. 
Als enige niet-theoloog mocht Verhoeven aanschuiven bij de discussies die tot doel hadden de historische figuur Jezus van de mythische bijbelfiguur Jezus te bevrijden, hem te ontdoen van tweeduizend jaar christelijke inkleuring. 

Als bijdrage aan dit onderzoek schreef Paul Verhoeven – in Leiden afgestudeerd in wis- en natuurkunde – vele wetenschappelijke papers die nu de basis vormen voor zijn al op voorhand spraakmakende boek Jezus van Nazaret. 

Paul Verhoeven is regisseur van succesfilms als Turks fruit (1973), Soldaat van Oranje (1977), De vierde man (1983), Robocop (1987), Basic Instinct (1992), Starship Troopers (1997) en Zwartboek (2006). 
Dit boek kwam tot stand in verregaande samenspraak met Rob van Scheers, zijn biograaf.

Uitgave Meulenhoff
Paperback, 289 pagina's
In uitstekende staat