MarktPlaza

Jeffrey Wijnberg: Waarom zijn vrouwen zo gemeen?

116x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Jeffrey Wijnberg: Waarom zijn vrouwen zo gemeen?

Conflicten en uitdaging

Maar al te vaak hoor ik in mijn spreekkamer overspannen mannen verzuchten: 'Waarom zijn vrouwen zo gemeen?' Dan schiet ik in de lach en schep er een bijzonder genoegen in om deze vermoeide krijgers uit te leggen dat de gemeenheid van vrouwen pure noodzaak is. Want zonder deze vrouwelijke kwaliteit zijn mannen ongeleide projectielen.
Op het eerste gezicht lijkt het mannelijk geslacht sterk genoeg te zijn om zelf richting te geven aan het leven. Maar in de praktijk komt daar zonder haar waakzaamheid, kritiek en sturing vaak weinig van terecht. De gemeenhied van vrouwen wordt meestal het sterkst ervaren door wat mannen betitelen als 'haar eeuwige ontevredenheid'. Heeft hij de boodschappen gehaald, dan weet zij feilloos wat hij vergeten is. Kleedt hij zich 's morgens aan, dan ziet zij meteen dat hij de verkeerde combinatie gekozen heeft. En vertelt hij enthousiast over zijn plan om een nieuwe boormachine te kopen, dan wrijft zij de nog niet betaalde rekening van zijn mobiele onder de neus.
In Waarom zijn vrouwen zo gemeen schetst de psychoterapeut en Telegraaf-columnist Jeffrey Wijnberg een vijftigtal situaties waarin conflicten haarscherp worden uitgetekend. Met een goed gevoel voor humor en een groot inlevingsvermogen mengt de auteur zich in de discussie. Ook hij vraagt zich regelmatig af: 'Waarom zijn vrouwen zo gemeen?' Gaat het om de knikkers of om het spel, om het conflict of de uitdaging?

Uitg. Aramith, paperback. In goede staat.

kstps

P150518