MarktPlaza

Jean Felicien Mallefille – Liefdesavonturen van Don Juan

78x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Jean Felicien Mallefille – Liefdesavonturen van Don Juan
Uit de serie: Bibliotheek der wereldliteratuur
Illustraties Will Berg
1983, Omega Boek bv
301 pag., isbn 90 6057 439 7
harde kaft met stofomslag
goede staat met kleine gebruiksspoortjes
boek is iets kleiner dan het A4-formaat
teab (aub bieden excl. de eventuele portokosten)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'literatuur/literaire romans'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
“Don Juan – een onuitputtelijke thema! Evenals het Faust-verhaal, dat al zoveel generaties geboeid heeft en in de toekomst nog boeien zal, zo vervult ook de geschiedenis van Don Juan de mensheid vandaag nog met dezelfde belangstelling als eeuwen geleden. Een groot aantal schrijvers heeft zich in een overvloed aan werken met Don Juan’s leven en daden beziggehouden.
Don Juan, de held van de liefde, verschijnt in de literatuur nu eens als geboren misdadiger en doortrapte wellusteling, dan weer als de volmaakte charmeur, die wel het goede wil, maar het slechte doet en die door zijn onbeheerste zinnelijke begeerte ten val gebracht worden.
De geslachtsdrift drijft de man naar de vrouw. Losbandige naturen zet ze vaak aan tot daden, die in conflict brengen met de moraal, die door de staat, de maatschappij en de kerk bepaald en in stand gehouden wordt.
Als die drift niet door een intens moreel gevoel en een sterke wil afgeremd wordt, dan krijgt ze macht over de mens en over zijn daden.
Iemand die zo door zijn hartstochten beheerst wordt, moet wel ongeluk teweegbrengen.”