MarktPlaza

Jay Ingram - De Snelheid Van Honing En Andere Alledaagse Verschijnselen Wetenschappelijk Verklaard

75x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

en andere alledaagse verschijnselen wetenschappelijk verklaard

194 pagina's

Op luchtige en begrijpelijke wijze maakt Jay Ingram de mysteries van ons leven inzichtelijk. Want waarom valt toast altijd met de beboterde kant op de grond en dragen we een baby bij voorkeur aan de linkerkant van ons lichaam?
Ingram geeft een verklaring voor de gewoonste verschijnselen waarover we ons dagelijks kunnen verbazen. Daarmee doet hij ons ook beseffen dat die verwondering aan de basis ligt van elke wetenschappelijke zoektocht, en laat hij zien dat wetenschap vooral heel erg leuk kan zijn.

Nederland is rijk gezegend met wetenschapsjournalisten zoals Simon Rozendaal, Bas Haring en Marcel Hulspas die niet alleen via columns in kranten, tijdschriften en televisieprogramma's populair-wetenschappelijke beschouwingen houden, maar ook diverse publicaties op hun naam hebben staan. Daarbij kiezen zij echter meestal maatschappelijke problemen zoals milieuverontreiniging, energieverspilling, ongezonde levensstijl en genetische manipulatie als uitgangspunt, terwijl dit boek juist aandacht besteedt aan wetenschappelijke verklaringen van alledaagse verschijnselen. Een aantal daarvan is ongetwijfeld al bekend uit de Nationale Wetenschapsquiz, zoals die van de met pindakaas besmeerde boterham die over de tafelrand valt. Maar Jay Ingram laat zien dat er over deze zaken veel meer te zeggen valt dan de paar zinnen die Wim T. Schippers er in zijn jaarlijkse quiz aan wijdt en dat er ook nog vaak aspecten aan zitten die door de heren wetenschappers niet volledig begrepen worden. Met register.