Janice Woods Windle – Een droom om voor te sterven

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 39x bekeken
  • Datum geplaatst 3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Bieden

Omschrijving

Janice Woods Windle – Een droom om voor te sterven
1993, Van Reemst Uitgeverij bv
448 pag., isbn 90 410 0233 2
harde kaft met stofomslag
wat hele kleine vlekjes aan zijkant (paginazijde) van het boek
teab (aub bieden excl. de eventuele portokosten)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'romans'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
“Krachtige vrouwen, wijze vrouwen, trotse vrouwen. Zij zijn verknocht aan hun famioie en hun land, de staat Texas. Hartstochtelijk en vastberaden leren zij te leven, lief te hebben en te sterven in een rivier van itjd, die van de slag om de Alamo tot aan de Tweede Wereldoorlog voert.
Euphemia Ashby King overleeft de gevechten om de Alamo in 1836. Zij ontmoet de roemruchte Mexicaanse generaal Santa Anna en de gevreesde Comanche-krijger Tarantula. Terwijl Texas zich langzaam ontwikkelt van republiek tot staat, sticht Euphemia haar gezin en strijdt tegen slavernij en vrouwenonderdrukking.
Georgia Lawshe Woods sticht haar eigen katoenplantage. De burgeroorlog breekt uit en Georgia’s echtgenoot vertrekt naar het front. Georgia krijgt inkwartiering van een corrupte Yankee-officier en zijn manschappen, die haar en haar kinderen bedreigen. Een tragedie is onontkoombaar.
Bettie Moss leeft ten tijde van de Grote Depressie. Zij vecht tegen ziekten, wolven, stormen en de opkomst van de Ku Klux Klan, onderwijl haar geliefden door de turbulente geboorte van de moderne tijd heen sturend.
‘Een droom om voor te sterven’ is een adembenemende familiesaga – en het verhaal van drie onvergetelijke pioniersvrouwen, de ware dochters van Texas. In een uiterst knappe mengeling van historische feiten en fictie, schrijft Janice Woods Windle over deze heldinnen, die moedig, onafhankelijk en trouw aan hun geboortegrond, degenen die zij liefhebben voor altijd beschermen. Deze meesterlijke roman over oorlog en avontuur, liefde, geboorte en dood, geweld en bevrijding, brengt de geschiedenis van een grootse natie op indrukwekkende wijze tot leven. Evenals de buitengewone personages in haar boek, is de auteur geboren en getogen in Texas, waar zij meer dan 35 jaar politiek actief was. Zij schreef dit boek als eerbetoon aan hen wier bloed ook door haar eigen aderen stroomt.
‘Een droom om voor te sterven’ is een geweldige roman, doordrongen van een onvergetelijke atmosfeer en gebaseerd op haar eigen familiegeschiedenis.”


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.