MarktPlaza

Jane McClary - Een prooi der vossen

129x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Jane McClary - Een prooi der vossen
1972, De Boekerij
453 pag., isbn 90 225 0386 0
harde kaft met stofomslag
Prijs: teab (bieden excl de eventuele porto aub)

"Ïn de door bloemen bontgekleurde, zonnige dalen van Virginia, zuidelijk van Washington, leven en heersen de grote families op hun landgoederen. Zij luieren, rijden paard, houden drijfjachten en vieren onbezorgd hun bruisende feesten. Hier omgeven door bossen en weilanden, staat het landgoed Shelburn, waar Shelly Shelburn werd geboren en in verkwistende rijkdom werd grootgebracht. Om de man van haar hart, de journalist Mike Latimer, te kunnen veroveren, trekt Shelley naar het noorden. Zij trouwt met hem, maar heimwee drijft Shelley met haar man terug naar Shelburn. Hier bloeit Shelley op. Zij maakt kennis met de nieuwe eigenaar van het landhuis Ballyhoura, Mr. Zagaran. Deze Zagaran die gewend is te krijgen wat hij begeert, laat zijn oog vallen op Shelley. Om haar te imponeren geeft hij spannende drijfjachten, gevolgd door luidruchtige feesten die veelal eindigen in wilde orgieën. Shelley's man keert zich fel tegen deze doelloze jacht- en braspartijen en kiest partij voor de negerbevolking die door de grote heren grenzeloos wordt uitgebuit. Wanneer dit bij de 'clan' bekend raakt, laadt hij een onverzoenlijke vijandschap op zich. Men organiseert een wilde jacht met dit keer niet een vos, maar een mens als inzet...
Meesterlijk beschrijft Jane McClary de verschillende karakters en situaties, de dronkemansgevechten, de vrouwenjachten, het afrossen der negers. 'Een prooi der vossen' is een schitterend verhaal, dat een vergelijking met 'Gejaagd door de wind' glansrijk kan doorstaan."

(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep ‘romans’. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)