MarktPlaza

Jan Willem van de Wetering: Het Enneagram als procesmodel

89x bekeken
2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Jan Willem van de Wetering: Het Enneagram als procesmodel

Realisatie van je doel

Ieder proces, of het nu om een persoonlijk of een productieproces gaat, is aan de hand van het Enneagram beter te begrijpen. Het Enneagram als procesmodel laat zien dat er in ieder proces twee stappen zijn waarbij er invloed van buitenaf is waar we geen grip op hebben. Daardoor lopen de meeste processen anders dan men gepland had. Door het procesmodel te gebruiken, krijg je inzicht in het proces en kun je de vreemde invloeden gaan gebruiken in plaats van trachten ze te voorkomen of achteraf te repareren. Het Enneagram is bekend als karaktertypologie. Maar daarmee doe je het Enneagram tekort. Het is veel meer. Het procesmodel laat zien waar jij op dit moment staat in het leven en welke stappen je moet nemen om verder te komen.


Het procesmodel kent een ravijn. Vrijwel niemand neemt de grote stap over het ravijn, waardoor er geen werkelijke vooruitgang in het proces plaatsvindt, maar ieder proces steeds weer opnieuw begint voordat het werkelijk is afgerond. Durf je de stap over het ravijn aan, dan vindt de daadwerkelijke verandering plaats. Het Enneagram als procesmodel geeft inzicht. Inzicht in wat er om je heen gebeurt dat van invloed is op jouw proces. Het geeft tevens inzicht in werkprocessen. Het kan worden gebruikt bij arbeidstrajecten, teambuilding, productieprocessen en persoonlijke ontwikkeling.
Willem Jan van de Wetering is Enneagramtrainer en auteur van een aantal boeken op dit gebied. In zijn trainingen maakt hij gebruik van het procesmodel en het blijkt één van de krachtigste instrumenten te zijn om tot verandering te komen. Het Enneagram als procesmodel is direct toe te passen in je leven en in je werk. 

Uitg. Andromeda, paperback. Rug licht verkleurd, overigens nagenoeg in nieuwstaat.

kstps

P010621